Begeleide oplossingsgerichte intervisie tbv herregistratie SKJ

Oplossingsgerichte intervisie is een vorm van intervisie om jezelf groepsgewijs verder te ontwikkelen in je professioneel handelen...

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Begeleide oplossingsgerichte intervisie tbv herregistratie SKJ

Oplossingsgerichte intervisie is een vorm van intervisie om jezelf groepsgewijs verder te ontwikkelen in je professioneel handelen. Intervisie geeft je inzicht, bevestiging, en zet je aan het denken met betrekking tot nieuwe en/of oudere vraagstukken die aandacht vragen in je professionele ontwikkeling. 

Het grote voordeel van een externe intervisiebegeleider is het feit dat de focus van de intervisievraag op het proces van de inbrenger blijft en zich dit zo min mogelijk verlegt naar de inhoud van de casuïstiek. Een oplossingsgerichte intervisiebegeleider helpt de inbrenger tevens om zich weer bewust te worden van eigen krachten en mogelijkheden en de volgende ontwikkelstappen die gezet mogen worden. De intervisiebegeleider helpt de deelnemers oplossingsgerichte vragen te stellen om de inbrenger te bewegen naar zijn gewenste uitkomst. Ook worden deelnemers begrenst om verstrikt en nieuwsgierig te raken op de inhoud van de casuïstiek. 

Organisaties zijn steeds vaker op zoek naar opgeleide oplossingsgerichte intervisiebegeleiders. Vandaar dat ook King Nascholing de meerwaarde ziet van deze training. Iedereen die SKJ geregistreerd is zal immers intervisies moeten volgen.

Deze training bestaan uit een mix van theorie en praktijk. De eerste bijeenkomst zal de theorie en het gedachtengoed van het Oplossingsgericht werken centraal staan in relatie tot het begeleiden van intervisies. De volgende bijeenkomsten zal elke deelnemer gaan oefenen en zal de focus liggen op het methodische begeleidingsproces en de oplossingsgerichte basishouding gedurende dit proces. 

Als jeugd- en gezinsprofessional kan je je aanmelden voo een online intervisiegroep waarbij je 5 keer per jaar een intervisie bijwoont van 2,5 uur. De groep waar je in komt is wisselend van samenstelling omdat iedere professional op elke gewenst moment kan starten. Je meldt je dus altijd aan voor minimaal 5 begeleide intervisies. De groep kan variëren van minimaal 3 tot maximaal 10 personen. 

Deze intervisie richt zich op alle professionals die ingeschreven staan in de kamer voor Jeugd- en gezinsprofessionals. Iedereen die werkt met gezinnen, kinderen, jongeren en/of hun ouders, is ingeschreven bij het SKJ. Een voorwaarde om je registratie te behouden zijn de punten voor intervisie.  Voor de SKJ moet je in 5 jaar tijd 60 uur aan intervisie volgen om in aanmerking te komen voor je herregistratie.

De training omvat 4 online dagdelen van 9.30-12.00 uur.

Er start een editie op 4 oktober, inschrijven kan hier: Begeleide oplossingsgerichte intervisie (kingnascholing.nl)

Dit aanbod leent zich ook goed om met een groep vanuit een organisatie te volgen bij jou op locatie. Neem contact op voor meer informatie door een mail te sturen naar: incompany@kingnascholing.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang updates over cursussen en krijg toegang tot unieke kortingscodes.