Carla Steeman

Carla Steeman

Carla Steeman werkt als cognitief gedragstherapeutisch werker bij GGZ Noord-Holland-Noord, bij de exposure werkplaats en deeltijdbehandeling Angststoornissen. Bij King verzorgt ze samen met Arnoud van Loon de cursusdag Perfectionisme. In deze dag gebruiken zij veel oefeningen die Carla heeft mee genomen uit haar werk als improvisatietrainer. Binnen het improvisatietheater leer je ook hoe je je perfectionisme los kan laten, kan spelen met wat er is en bijvoorbeeld een zin kan beginnen zonder dat je weet waar hij eindigt. 

Het doet haar veel plezier om dit aan anderen over te dragen, zowel binnen de therapie die in het AMC word aangeboden, als binnen de workshops en cursussen die Carla en Arnoud hierover geven. Dit in combinatie met technieken uit de CGT zorgt voor een prachtig aanbod.

Daarnaast geeft ze diverse gastlessen over exposure, zowel bij King als daarbuiten. In het najaar 2019 start ze samen met Arnoud een basiscursus CGW. 

Naast haar werk als cognitief gedragstherapeutisch werker en als improvisatietrainer is ze ook trainingsactrice. In die hoedanigheid kun je haar tegenkomen in verschillende CGT opleidingen bij King of elders.


 1. Home
 2. Onze docenten
 3. Carla Steeman

Cursussen gegeven door Carla Steeman

  Cognitieve Gedragstherapie

  Deze cursus stelt je in staat om klinisch perfectionisme te behandelen. Door middel van een ervaringsgerichte werkwijze krijg je inzicht in perfectionistisch denken bij zowel je cliënt als bij jezelf en worden oefeningen aangeboden die je kunt inzetten in de praktijk. 

  (Therapeutische) Vaardigheden

  Hoe zet je in je onderwijs een trainingsactuer in en wat zijn de voordelen hiervan. 

  Basis

  Leer hoe je cognitief-emotionele en gedragsproblemen kunt verminderen of veranderen met onze evidence-based cursus. Gericht op volwassenen en geaccrediteerd door de VGCt, biedt deze cursus praktische vaardigheden en kennis over cognitief gedragstherapeutische processen, diagnostiek en behandelingen. Schrijf je nu in en ontdek hoe je evidence-based behandelprogramma's kunt uitvoeren bij angst- en stemmingsstoornissen en andere veelvoorkomende problematieken.

  Cognitieve Gedragstherapie

  Leer hoe je een positief zelfbeeld kunt ontwikkelen bij je cliënt met de cursus 'Positief zelfbeeld (oa COMET)'. Deze cursusdag biedt verschillende technieken aan en behandelt onderwerpen zoals COMET, denkfouten, zelf-acceptatie en het geven en ontvangen van complimenten. Na afloop van deze cursusdag kun je het geleerde direct in de praktijk toepassen. 

  Cognitieve Gedragstherapie

  Leer in deze 48 uur durende Post-HBO opleiding conform de VGCt-richtlijnen de basistechnieken van cognitieve gedragstherapie, inclusief analyse van oorzakelijke en in stand houdende factoren van probleemgedrag. Oefen met veelvoorkomende stoornissen en interventies en bouw aan een therapeutische werkrelatie. Deels online beschikbaar.

  Basis

  In deze verdiepingscursus van 70 uur leer je cognitief/emotionele en gedragsproblemen zo goed mogelijk te verminderen/veranderen. De cursus is op volwassenen gericht en kun je volgen als je de Inleiding (30 uur) al hebt gevolgd.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang maandelijks updates over ons cursusaanbod. Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.