Webinar: Mini-retreat; Balans door zelfcompassie

Leer emotioneel in balans te blijven en zelfcompassie toe te passen.

Lief zijn voor een ander is soms makkelijker dan voor jezelf. Wil jij van jezelf je beste vriend maken? Volg jezelf met dit mini-retreat over zelfcompassie.

Als hulpverleners zijn we vaak vooral gericht op het welzijn van de ander. We leren de cliënt beter voor zichzelf te zorgen. Goede zelfzorg en compassie naar onszelf wil er dan nog wel eens bij inschieten. In dit webinar staan we stil bij het begrip ‘zelfcompassie' en het belang hiervan in de praktijk van hulpverleners. We leren dit praktisch toe te passen. Hierbij maken we gebruik van het raamwerk van Compassion Focused Therapy, een integratieve therapievorm gericht op het bevorderen van compassie. 

Dit webinar is opgezet als een mini-retreat waarin we ons onderdompelen in technieken en oefeningen, teneinde zelfcompassie en zelfzorg te stimuleren, die ons helpen emotioneel in balans te blijven in de praktijk vol zware gesprekken. We leren zelfcompassie toe te passen tijdens gesprekken, om een veilige basis te bieden voor cliënten en onszelf, door beter in balans te blijven.

Deel deze pagina:
aantal dagen:
1
contacturen:
1

Geplande cursussen

LocatieDocent(en)LestijdenBeschikbaarheid
drs. Daisy Alsemgeest

drs. Daisy Alsemgeest

Daisy Alsemgeest is cognitief gedragstherapeut en heeft zich de laatste jaren met name gespecialiseerd in Compassion-Focused Therapy (CFT). Ze is hierin getraind door de grondlegger van de CFT: Professor Paul Gilbert, in Derby. Daisy werkt als studentenpsycholoog bij de Universiteit van Amsterdam. Daar geeft ze behandelingen, ontwikkelt en verzorgt ze trainingen en workshops op basis van CFT (Compassionate Mind Training) aan studenten, promovendi en studieadviseurs. In haar behandelingen richt Daisy zich voornamelijk op stressklachten, overmatig perfectionisme, faalangst, overmatige zelfkritiek en depressie.

Naar boven