Supervisorencursus; NIP en NVO

In deze 3-daagse training worden ervaren KJ psychologen en orthopedagoog generalisten opgeleid tot supervisor bij het NIP of NVO.

Inhoud

Er wordt aandacht besteed aan het supervisie proces, de rol van de supervisor en de verantwoordelijkheden en grenzen hierin.

Uitgebreid wordt besproken hoe casusverslagen (diagnostiek en behandeling) eruit moeten zien volgens de richtlijnen van het NIP en NVO. Daarnaast wordt het zelfreflectie vermogen van de cursist aangesproken en worden handvatten geboden bij stagnatie bij de supervisant of spanningen in de werkrelatie. 


Doelstelling

Kennis en vaardigheden vergroten die nodig zijn voor het supervisorschap bij het NIP of de NVO.

De supervisor in opleiding is aan het einde van deze cursus in staat om:

- de supervisant te begeleiden bij het supervisieplan;

- een relatie met de supervisant op te bouwen waarin naast een veilige leeromgeving ruimte is voor beoordeling en feedback;

- de supervisant te begeleiden in zijn leerproces en de uitoefening van zijn werkzaamheden;

- de supervisant optimaal te laten leren door kennis te hebben van verschillende leerstijlen en supervisiemodellen;

- de supervisant te begeleiden in het proces van de casusverslagen.Werkwijze

  • bespreken van de  theorie
  • uitwisselen van eigen ervaringen
  • theoriebespreking met reader en sheets
  • discussie over relevante onderwerpen
  • praktijksimulaties oefenen met acteurs 
Deel deze pagina:
aantal dagen:
3
contacturen:
19

Geplande cursussen

LocatieDocent(en)LestijdenBeschikbaarheid

Cursisten dienen te voldoen aan de criteria die de beroepsverenigingen (NIP en NVO) hebben opgesteld om zich te kunnen inschrijven als supervisor. 

Voor het NVO kun je deze link raadplegen. Voor het NIP, zie deze link.

drs. Ruth Willems

drs. Ruth Willems

Ruth Willems, kinderpsycholoog NIP en registermediator MfN, heeft gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en the University of Melbourne en is afgestudeerd in de klinische psychologie, volwassenen. Hierna heeft zij zich gespecialiseerd tot kinder- en jeugdpsycholoog NIP. Tevens heeft Ruth de postmediation opleiding Family Mediation gevolgd. Ruths werkervaring als psycholoog ligt vooral in de verstandelijk gehandicaptenzorg en bij de Raad voor de Kinderbescherming, Ministerie van Justitie. Zij heeft sinds 2007 haar eigen psychologenpraktijk Hulp op IJburg in Amsterdam. 

Ze heeft een vragenlijst met handleiding ontwikkeld voor adoptiegezinnen: 'Vragen over adoptie'. Ook heeft zij een kinderboek geschreven: 'Hana'. In 2018 is het praktisch handboek 'Ik krijg het maar niet uit mijn hoofd. Opvang na Schokkende Gebeurtenissen' uitgekomen en in 2019 'Hulpverlening bij echtscheiding'. Daarnaast schrijft zij artikelen, levert zij bijdragen aan wetenschappelijke boeken en heeft zij een vaste column bij ouders.nl.

Ruth Willems geeft diverse vaste cursussen voor King Nascholing. Daarnaast ontwikkelt zij ook trainingen op maat.

Volgt.

Naar boven