Seksuele & Genderdiversiteit

Deze cursus is gericht op belangrijke kennis die je zou moeten hebben over kinderen, jongeren en volwassen cliënten die behoren tot de LHBTQI+ doelgroep.

  1. Home
  2. Cursusaanbod
  3. Seksuele & Genderdiversiteit

De aandacht voor seksuele en genderdiversiteit in de opleiding en het werkveld is nog beperkt. Vaak wordt er uitgegaan van het traditionele gezin en wordt verondersteld dat jeugdigen heteroseksueel zijn ("Heb je een vriendje of vriendinnetje?"). Deze cursus richt zich op essentiële kennis die psychologen en orthopedagogen zouden moeten hebben over kinderen, jongeren en volwassenen die tot de LHBTQI+ doelgroep behoren.

Deze lesdag begint met het verduidelijken van de kernbegrippen en afkortingen op het gebied van seksuele en genderdiversiteit, gevolgd door aandachtspunten en risicofactoren met betrekking tot het welzijn en de gezondheid van LHBTQI+ personen. De deelnemers ontwikkelen hun professionele visie op inclusieve en diverse psychosociale zorg, waarbij een aantal vaardigheden worden aangeleerd die ze direct kunnen toepassen. Kortom, deze lesdag biedt een combinatie van inhoudelijke kennis en praktische vaardigheden die direct toepasbaar zijn.

Al na één dag certificaat
Ervaren docent
Locatie goed bereikbaar met OV
Direct toepasbaar in de praktijk

Doelstellingen

  • De deelnemer kent belangrijke begrippen op het gebied van seksuele en genderdiversiteit (kennis);
  • De deelnemer kent aandachtspunten en risicofactoren wat betreft het welzijn en de gezondheid van LHBTQI+-personen (kennis);
  • De deelnemer kent een gewaardeerde basishouding om seksuele en genderdiversiteit een standaardaanbod te laten zijn binnen de orthopedagogische hulpverlening (attitude);

Contacturen: 6 uur

Zelfstudie: 3 uur

Schrijf je nu in voor de eerstvolgende cursus!

Seksuele & Genderdiversiteit

Breda, lokatie boven Breda Breda
6 contacturen
Bram Peters

Reviews

De inhoud van de studiedag was erg...

20-11-2023

De inhoud van de studiedag was erg interessant en maatschappelijk relevant. Het thema seksuele en genderdiversiteit speelt binnen onze scholen, zowel bij leerlingen, als bij ouders/verzorgers en collega's. De behoefte om meer kennis op te doen ten aanzien van dit onderwerp was dan ook groot. We zijn enthousiast over de gegeven studiedag! Inhoudelijk was er zowel aandacht voor wetenschappelijk onderzoek op het gebied van deze thema's, als aandacht voor de ervaringen in de dagelijkse praktijk. Er werden goede, concrete adviezen gegeven in hoe bijvoorbeeld de communicatie met leerlingen of ouders/verzorgers over dit onderwerp aan te gaan. De collega's die de studiedag hebben gevolgd gaven aan naderhand meer kennis, begrip en handvatten te hebben gekregen aangaande deze thema's. De samenwerking met de docenten gedurende de dag en in de voorbereiding, maar ook de administratieve afstemming met het secretariaat van King verliep soepel en naar wens. De bereikbaarheid en afstemming waren goed. Kortom; complimenten voor King nascholing en de docenten!

Marleen Nijland

Vragen? Wij helpen je!

Ons team staat altijd voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Ik moet mij nog bij de VGCt registreren als cognitief gedragstherapeut in opleiding om aan de toelatingseisen van mijn cursus te voldoen. Mag ik met de cursus starten?
Ik schrijf me in voor een cursus waarvoor toelatingseisen gelden. Hoe laat ik jullie weten dat ik aan deze eisen voldoe?
Ik ben geregistreerd bij het SKJ. Hoe kom ik in aanmerking voor mijn punten?
Ik heb een cursus afgerond en een certificaat ontvangen, maar er zijn geen punten ingevoerd in PE online. Hoe kan dat?
Is er een kans dat mijn cursus toch niet doorgaat?
Ik heb een cursus afgerond. Wanneer kan ik mijn certificaat verwachten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang maandelijks updates over ons cursusaanbod. Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.