Persoonlijke ontwikkeling en professionele groei voor zorgprofessionals

Avontuur en reflectie in dit 3-daagse afwisselende programma onderscheidt zich omdat jij je professionele en persoonlijke ontwikkeling actief met elkaar gaat verbinden. 

Inhoud

In dit 3-daagse programma voor Social Workers gaan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling hand in hand. Door mentaal en fysiek in beweging te komen en daarop te reflecteren. Zodat jij je vakmanschap, professionele autonomie en je persoonlijk leiderschap vergroot. Dat doen we op een unieke en inspirerende locatie, zowel binnenshuis als buiten.

In deze drie dagen reiken we je methoden en technieken aan gebaseerd op o.a. ervaringsleer, systemisch werken en verbindende communicatie.

Je ervaart en leert hoe en wanneer je deze methoden en technieken het beste kunt toepassen, in afstemming op de situatie, beleving en behoefte van de cliënt.

Door het integreren van deze methoden en technieken in jouw werkwijze en het verhogen van je zelfinzicht en zelfkennis, draag je bij aan structurele en blijvende veranderingen bij je cliënt.

Dit programma biedt een inspirerende en avontuurlijke reis van zelfreflectie, een kans om meer jezelf te worden in je professionele functioneren.

Maar ook drie dagen van zelfzorg, waarin je bewust de tijd en ruimte voor jezelf creëert, om vervolgens weer met nieuwe inzichten, plezier en energie aan het werk te kunnen gaan.

 Maak bewust tijd voor jezelf en stap met hernieuwde inzichten, plezier en energie in je werk.

Daarnaast groei je ook in het vermogen om ze intuïtief en creatief in te kunnen zetten, in afstemming op de situatie, beleving en behoefte van de cliënt door het zelf te ervaren.

 

Werkwijze

We maken een unieke mix van theorie, (praktijk) ervaringen, oefeningen, reflectie, casuïstiek en buddy coaching. Een van onze motto’s is “minder praten, meer doen”, daarvoor gaan we ook regelmatig naar buiten om actief aan de slag te gaan.

Tussen de drie opleidingsdagen is er ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkel proces.

 

Doelstelling

●      inzicht in methoden, technieken hoe je de regie bij de cliënt laat of legt

●      bewust omgaan met de afhankelijkheidsrelatie hulpverlener/cliënt

●      inzicht hoe je de cliënt kan stimuleren in te doen wat hij of zij kan en wil/ zijn potentieel

●      stimuleren van de veerkracht en draagkracht van mensen

●      inzicht in angsten en drijfveren

●      omgaan met weerstand en verzet.

●      reflecteren op eigen handelen

●      inzicht krijgen in diverse methodieken, modellen en werkvormen op het gebied van o.a. verbindende communicatie, ervaringsleer, systemisch werken

●      in verbinding blijven met de cliënt ook met complexe problematiek

●      bewuste keuzes maken door nieuwe inzichten, innerlijk leiderschap

●      bewust worden van je eigen verantwoordelijkheid in je professie en daardoor in staat zijn anderen verantwoordelijkheid te laten nemen.

●      kennis doorleven en situaties herkennen

●      Op gang brengen en houden van een (groeps)proces.

 


Deel deze pagina:
aantal dagen:
1

Geplande cursussen

LocatieDocent(en)LestijdenBeschikbaarheid

De training is bestemd voor HBO geschoolde cliëntondersteuners, jeugdzorgwerkers en sociaal werkers. Je hebt de intentie om je open te stellen en te ontdekken door te ervaren en wil hernieuwd inzicht krijgen op je eigen functioneren.

Contacturen: 21 uur

Zelfstudie: 13 uur

Naar boven