Ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen

In deze vierdaagse cursus ‘Psychopathologie bij kind en jeugdigen’ wordt ingegaan op het opstellen van gedragsanalyses bij probleemgedrag en keuze van interventie. Er is aandacht voor de normale ontwikkeling vs de ontwikkeling van psychopathologie.


€ 795,00
Deze cursus is helaas vol
  1. Home
  2. Cursusaanbod
  3. Ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen

De cursus 'Ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen' biedt deelnemers theoretische kennis en inzicht in de ontwikkeling van kind tot volwassene, met aandacht voor gevoelige perioden en afwijkende ontwikkeling. De plaats van DSM-5 binnen de psychopathologie en verschillen met DSM-IV worden besproken, evenals communicatie-aspecten bij persoonlijkheidsproblematiek en verslavingen. Deelnemers leren gedragsanalyses opstellen en betrouwbare DSM-5-classificaties maken voor relevante deelgebieden van psychopathologie, waaronder neurobiologische ontwikkelingsstoornissen.

100% op locatie
Zeer ervaren docent
Direct toepasbaar in de praktijk
Heerlijke lunch

Doelstelling

Na de cursus hebben de deelnemers kennis over:

  • plaats DSM-5 in (inter)nationale GGZ
  • verschil classificatie en diagnose
  • gedragsanalyses
  • communicatie-aspecten

Vaardigheden in:

  • opstellen beschrijvende diagnose en omzetten hiervan in DSM-5-classificatie
  • beoordelen van (differentiële) diagnostiek op voor de deelnemers relevante deelgebieden van psychopathologie
  • opstellen gedragsanalyses
  • omgaan met communicatie-aspecten

Werkwijze

Diverse interactieve presentaties door de docent over doel, structuur en gebruik van van de DSM-5 en over de elementen die de structuur vormen  bij het opstellen van een beschrijvende diagnose.

Tevens interactieve presentaties door de docent over de onder het kopje ‘Inhoud’ beschreven psychische stoornissen.  En interactieve presentaties door de docent over  gedragsanalyses en communicatie-aspecten in relatie tot mogelijke psychische problematiek op gebied persoonlijkheid en verslaving in systeem van het kind.

Verder wordt er plenair en in subgroepen geoefend met casuïstiek in het opstellen van beschrijvende diagnoses en het omzetten daarvan in DSM-5-classificaties en in het opstellen van gedragsanalyses en beoordelen van communicatie-aspecten.

Resultaten subgroepen worden steeds plenair nabesproken.



Contacturen: 24 uur

Zelfstudie: 14 uur

Vragen? Wij helpen je!

Ons team staat altijd voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang updates over cursussen en krijg toegang tot unieke kortingscodes.