KOP/PrOP Model in één dag!

Leer in één dag de essentie van het KOP/PrOP model begrijpen en toepassen bij cliënten met psychische klachten. Dit model biedt een efficiënte manier om inzicht te krijgen in de hoofdlijnen van het ontstaan en in standhouden van klachten en aangrijpingspunten voor verbetering te vinden. Het is een kosteneffectieve en kortdurende behandelmethode die even effectief blijkt te zijn als CGT. Tijdens de cursus ontdek je interessante tools voor behandelaar en cliënt en leer je hoe je de cliënt en behandelaar als samenwerkend ziet, elk met hun eigen expertise. 

Deze cursus is helaas vol
  1. Home
  2. Cursusaanbod
  3. KOP/PrOP Model in één dag!

Bij de cursus 'KOP/PrOP Model in één dag!' wordt een overzicht gegeven van de belangrijkste aspecten van het KOP model en geoefend met de toepassing ervan bij cliënten met psychische klachten en de instandhoudende factoren. De psychische problematiek van volwassenen lijken toe te nemen, zo ook de wachtlijsten in de GGZ. Het KOP model is een efficiënte manier om de hoofdlijnen van het ontstaan en in standhouden van de klachten inzichtelijk te maken en zodoende overzicht inzicht grip en aangrijpingspunten voor verbetering geeft. Het is een kapstok om kortdurend te behandelen en is het raamwerk om verschillende (evidence based) technieken toe te passen en te evalueren.

Het KOP model is ontwikkeld door Paul Rijnders en heeft een vlucht genomen in 2014 tijdens de reorganisatie van de GGZ waarbij het kortdurend werken een groter belang kreeg. Er zijn meerdere onderzoeken uitgevoerd waaruit blijkt dat de toepassing even effectief is als een CGT behandeling, echter korter durend en daarmee efficiënter en kosten besparend voor de maatschappij.
Het KOP model vormt een kernachtige variant van het cognitief gedragstherapeutisch proces. Deze kapstok wordt in de VGCT meer nauwkeurig toegepast in elke behandeling en wordt de holistische theorie genoemd.

In Nederland wordt het KOP model veel als basis gebruikt binnen de kortdurende en de POH, maar tevens zijn er specialistische GGZ instellingen die het KOP model als basis gebruiken. Ook bij kind en jeugd wordt hij toegepast, maar wordt het model het Prop model genoemd. Waarbij ouders en/of leraren er tevens 1 invullen voor de interactie.  Het KOP model ziet de cliënt en behandelaar als samenwerkend, elk met eigen expertise wat een andere, meer actieve dynamiek teweeg brengt.

Tijdens de cursus word je geïnspireerd om met het KOP model te werken en daar zeer interessante tools voor behandelaar en cliënt uit te halen.

100% op locatie
Zeer ervaren docent
Direct toepasbaar in de praktijk
Ontvang na één dag je certificaat

Doelstelling 

 Het doel is de kennis te vergroten van (startende) psychologen, praktijkondersteuners, spv, maatschappelijk werkenden om met een werkzaam model hoofdlijnen in psychische problematiek helder te krijgen en compliance van cliënten op deze wijze te vergroten.

Werkwijze 

 Er wordt gebruik gemaakt van presentaties, video’s, oefeningen, rollenspel en voorbeelden uit de praktijk.

Wijze van toetsing 

Schriftelijke casusconceptualisatie van een client of jezelf volgens het KOP model met voorstel voor behandelinterventies.

Contacturen: 6 uur

Zelfstudie: 4 uur

Vragen? Wij helpen je!

Ons team staat altijd voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang updates over cursussen en krijg toegang tot unieke kortingscodes.