Geweldloos verzet

In deze 2-daagse cursus maak je kennis met de methode Geweldloos Verzet. Wanneer de kinderen de baas in huis worden en ouders, docenten en ook hulpverleners zich in toenemende mate machteloos voelen, kan deze methode helpen om vicieuze cirkels te doorbreken.

Er zijn op dit moment geen cursussen beschikbaar
  1. Home
  2. Cursusaanbod
  3. Geweldloos verzet

Leer op een geweldloze manier weerstand bieden tegen agressie met de methode Geweldloos Verzet. Deze praktische methode, ontwikkeld door hoogleraar psychologie Haim Omer, richt zich op het actief weerstand bieden tegen probleemgedrag en het voorkomen van escalatie. Zijn inspiratiebronnen komen uit de politieke strijd van onder andere Mahatma Gandhi en Martin Luther King. Ontdek hoe je deze methode kunt toepassen in verschillende contexten, zoals gezinnen, scholen, buurten en andere instellingen.

100% op locatie
Zeer ervaren docent
Direct toepasbaar in de praktijk
Heerlijke lunch

Doelstelling

  • Het kennismaken met de methode van Geweldloos Verzet en deze kunnen toepassen in de praktijk en kunnen overbrengen aan belanghebbende anderen.

Werkwijze Tijdens deze cursus wordt er aandacht besteed aan het bespreken van de theorie, uitwisselen van eigen ervaringen, oefenen met het stappenplan, oefenen met een acteur, de theoriebespreking met reader en sheets, discussie over relevante onderwerpen en het oefenen van praktijksimulaties met acteurs.  

Wijze van toetsing De toetsing bestaat uit een meerkeuzetoets over de literatuur en een korte individuele presentatie over het geleerde.


Contacturen: 13

Zelfstudie: Deze cursus vereist ongeveer 8 uur aan zelfstudie, waaronder het bestuderen van de literatuur en het maken van de huiswerkopdracht tussen de 2 cursusdagen in. 

Reviews

Goede afwisseling tussen theorie en praktijk, passend...

26-01-2024

Goede afwisseling tussen theorie en praktijk, passend lesmateriaal waar terug op werd gekomen tijdens de cursusdagen. Ruimte voor eigen casuïstiek.

Jet

Een voor mij nog tamelijk nieuwe inspirerende...

26-01-2024

Een voor mij nog tamelijk nieuwe inspirerende theorie, veelbelovend!

Doris

Ruth kan heel goed uitleggen en heeft...

26-01-2024

Ruth kan heel goed uitleggen en heeft zelf prachtige voorbeelden van zinnen voor geweldloos verzet. Dat inspireert!

Lex

Goeie combinatie tussen theorie en praktijk. Lesmateriaal...

26-01-2024

Goeie combinatie tussen theorie en praktijk. Lesmateriaal was interessant en bruikbaar.

Alexandra

Vragen? Wij helpen je!

Ons team staat altijd voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Ik moet mij nog bij de VGCt registreren als cognitief gedragstherapeut in opleiding om aan de toelatingseisen van mijn cursus te voldoen. Mag ik met de cursus starten?
Ik schrijf me in voor een cursus waarvoor toelatingseisen gelden. Hoe laat ik jullie weten dat ik aan deze eisen voldoe?
Ik ben geregistreerd bij het SKJ. Hoe kom ik in aanmerking voor mijn punten?
Ik heb een cursus afgerond en een certificaat ontvangen, maar er zijn geen punten ingevoerd in PE online. Hoe kan dat?
Is er een kans dat mijn cursus toch niet doorgaat?
Ik heb een cursus afgerond. Wanneer kan ik mijn certificaat verwachten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang maandelijks updates over ons cursusaanbod. Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.