Geïntegreerd behandelen: CGT, Schematherapie, EMDR en lichaamsgericht werken

In deze workshop leer je in de ochtend hoe je samen met je cliënt een casusconceptualisatie maakt op basis van vereenvoudigde modi, waarbij in 1 oogopslag helder wordt wat er in behandeling nodig is. De middag gaat over geïntegreerd behandelen, waarbij vanuit het model heldere keuzes kunnen worden gemaakt over wanneer welke interventies kunnen worden ingezet. En hoe deze te combineren en/of integreren. 

€ 210,00
De cursus op 5 juli 2024 is helaas vol. Hieronder vind je andere cursusdata en de mogelijkheid je in te schrijven op de wachtlijst voor deze cursus.
  1. Home
  2. Cursusaanbod
  3. Geïntegreerd behandelen: CGT, Schematherapie, EMDR en lichaamsgericht werken

Het combineren van CGT met schematherapie en/of EMDR wordt in de psychologische praktijk al vaak toegepast, en ook is er steeds meer aandacht voor het lichaam in therapie. Maar hoe en (nog belangrijker:) waarom doe je dat, en wanneer niet? En hoe kun je je cliënt inzicht geven en meenemen in het hoe en waarom van de behandeling? In deze online cursus leer je door middel van een eenvoudig visueel model (5 cirkels en een paar pijlen), samen met je cliënt diens interne dynamiek te visualiseren, welke invloed gebeurtenissen en mensen in het verleden hebben, disfunctionele coping en afweer te inventariseren, en in welke mate een cliënt al enige connectie heeft met de binnenwereld en bijbehorende lichamelijke reacties

Verder kan duidelijk worden welke invloed deze interne dynamiek heeft op de omgang met andere mensen en situaties in het hier en nu. En biedt het daarin handvatten. Het model kan indien nodig worden uitgebreid om ook interne conflicten en eventuele (structurele) dissociatie te visualiseren. 

Volledig online
Integratie CGT, EMDR schematherapie
aandacht voor lichaamsgericht werken
Bevlogen docente

Doelstellingen

Na afloop van de cursus zijn de cursisten in staat om het model uit te leggen aan hun cliënt, en (samen) de interne dynamiek in kaart te brengen, en mogelijke knelpunten te herkennen. En kunnen deelnemers het model benutten om, afgestemd op hun kennis, ervaring en werksetting, keuzes te maken welke interventies, al of niet gecombineerd of geïntegreerd, ingezet kunnen worden.

Werkwijze

In de cursus zal elke cursist, na een korte inleiding, met een eigen casus het modi cc model invullen, aan de hand van een format. De docent neemt het model daarbij stapgewijs door, geeft suggesties en voorbeelden, en er is gelegenheid is voor vragen. Daarna volgt een nabespreking. In de middag is er aandacht voor indicatiestelling, welke gekoppeld kan worden aan het model. En is er ruimte voor discussie en uitwisseling van ervaringen. Tot slot vindt er een evaluatie plaats. In maanden na de cursus zal een vragenuurtje worden georganiseerd en er is de mogelijkheid om via mail vragen te stellen aan de docent. Ook zal er een videolink beschikbaar worden gesteld over het model, zoals deze is gepresenteerd op het EMDR congres op 31 maart 2023. En een artikel waarin stapsgewijs het model wordt uitgelegd.

Wijze van toetsing

De toetsing van deze cursus zal bestaan uit het ingevulde model (modi casusconceptualisatie) zoals deze tijdens de cursus is ingevuld. Aangevuld met een aantal vragen.

Contacturen: 7+1

Zelfstudie-uren: 3

Reviews

Eindelijk een cursus waar therapie stromingen gecombineerd...

26-01-2024

Eindelijk een cursus waar therapie stromingen gecombineerd worden.

Eveline

De creativiteit van de cursus was inspirerend,...

26-01-2024

De creativiteit van de cursus was inspirerend, ik hou zelf ook erg van eclectisch werken. Ik kan me hier erg in vinden!

Elize

Jacqueline is erg inspirerend en geeft ook...

26-01-2024

Jacqueline is erg inspirerend en geeft ook veel duidelijke uitleg. Mooie voorbeelden. Goed te volgen!

Jinte

Alles wat ik heb geleerd kwam samen,...

26-01-2024

Alles wat ik heb geleerd kwam samen, geeft een goed gevoel. Met kleine groep ook veel te doen met elkaar.

Ruby

Vragen? Wij helpen je!

Ons team staat altijd voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Ik moet mij nog bij de VGCt registreren als cognitief gedragstherapeut in opleiding om aan de toelatingseisen van mijn cursus te voldoen. Mag ik met de cursus starten?
Ik schrijf me in voor een cursus waarvoor toelatingseisen gelden. Hoe laat ik jullie weten dat ik aan deze eisen voldoe?
Ik ben geregistreerd bij het SKJ. Hoe kom ik in aanmerking voor mijn punten?
Ik heb een cursus afgerond en een certificaat ontvangen, maar er zijn geen punten ingevoerd in PE online. Hoe kan dat?
Is er een kans dat mijn cursus toch niet doorgaat?
Ik heb een cursus afgerond. Wanneer kan ik mijn certificaat verwachten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang maandelijks updates over ons cursusaanbod. Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.