Dialectische Gedrags Therapie (DGT) met accent pubers en (jong) volwassenen

Dialectische Gedragstherapie (DGT) is de meest onderzochte behandelmethode voor ernstige emotionele ontregeling en borderline persoonlijkheidsstoornis, maar het effect is ook aangetoond bij andere ernstige gedragsproblematiek. Leer meer over deze effectieve behandelmethode, ontwikkeld door Marsha Linehan in 1995, en hoe je de ondersteuning krijgt die je nodig hebt bij de behandeling van complexe emotionele ontregeling en comorbide stoornissen. Ontdek waarom commitment van de therapeut en cliënt aan het programma cruciaal is voor succesvolle behandeling.

  1. Home
  2. Cursusaanbod
  3. Dialectische Gedrags Therapie (DGT) met accent pubers en (jong) volwassenen

Dialectische Gedragstherapie (DGT) is de meest onderzochte behandelmethode voor mensen met ernstige emotionele ontregeling en borderline persoonlijkheidsstoornis. Maar het effect ervan is ook aangetoond bij een breed scala aan ernstige gedragsproblematiek, zoals middelenmisbruik, forensische problemen, eetstoornissen en antisociale persoonlijkheidstrekken. Ontwikkeld door Marsha Linehan in 1995, richt DGT zich op het aanleren van vaardigheden om effectiever te kunnen reageren op problemen, door middel van gedragstherapie en mindfulness-oefeningen. De cursus is gericht op het leren herkennen, vragen en krijgen van de ondersteuning die nodig is bij de behandeling van patiënten met complexe emotionele ontregeling en comorbide stoornissen. Commitment van de therapeut en de cliënt aan het programma en de doelstellingen is cruciaal, en kennis van de fundamenten en werkwijze van DGT is essentieel voor succesvolle behandeling.

100% op locatie
Zeer ervaren docenten
Direct toepasbaar in de praktijk
Heerlijke lunch

Doelstelling

·       inzicht in dialectische gedragstherapie (modules mindfulness/oplettendheid, intermenselijk, emotieregulatie, frustratietolerantie/crisis vaardigheden)

·       overzicht van de interventies en strategieën die in de dialectische gedragstherapie worden gebruikt

·       kunnen inschatten wanneer welke dialectische gedragstherapie interventie noodzakelijk is; afhankelijk van het niveau van de ernst van de problematiek, de capaciteiten van de cliënt en de fase van de behandeling

·       handvatten in het toepassen van DGT bij ernstige emotionele ontregeling

·       kunnen inpassen van comorbide problematiek in de dialectische gedragstherapeutische behandeling

·       Algemeen doel: kunnen participeren in een DGT team!

Werkwijze

Uitleg theorie, rollenspellen, oefeningen (aandacht/mindfulness)

Contacturen: 33 uur

Zelfstudie: 19 uur

Schrijf je nu in voor de eerstvolgende cursus!

Dialectische Gedrags Therapie (DGT)

Amsterdam, Aristo Amsterdam
33 contacturen
Monique Hupkes en Linda Kramer

Vragen? Wij helpen je!

Ons team staat altijd voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Ik moet mij nog bij de VGCt registreren als cognitief gedragstherapeut in opleiding om aan de toelatingseisen van mijn cursus te voldoen. Mag ik met de cursus starten?
Ik schrijf me in voor een cursus waarvoor toelatingseisen gelden. Hoe laat ik jullie weten dat ik aan deze eisen voldoe?
Ik ben geregistreerd bij het SKJ. Hoe kom ik in aanmerking voor mijn punten?
Ik heb een cursus afgerond en een certificaat ontvangen, maar er zijn geen punten ingevoerd in PE online. Hoe kan dat?
Is er een kans dat mijn cursus toch niet doorgaat?
Ik heb een cursus afgerond. Wanneer kan ik mijn certificaat verwachten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang updates over cursussen en krijg toegang tot unieke kortingscodes.