Brain Based Begeleiden; kenmerken van het adolescentenbrein

Wil je jouw kennis over het brein van adolescenten verdiepen en meer inzicht krijgen vanuit het hechtingsperspectief? Dan is deze cursus iets voor jou! Na afloop ben je in staat om psycho-educatie te geven aan ouders en adolescenten, gebaseerd op de nieuwste inzichten en theoretische kennis. Maak nu een verdiepingsslag en vergroot je expertise in het begeleiden van adolescenten.

Er zijn op dit moment geen cursussen beschikbaar
  1. Home
  2. Cursusaanbod
  3. Brain Based Begeleiden; kenmerken van het adolescentenbrein

De cursus 'Brain Based Begeleiden: kenmerken van het adolescentenbrein' biedt waardevolle kennis over het brein van adolescenten en de nieuwste inzichten vanuit het hechtingsperspectief. Deze kennis wordt vertaald naar de praktijk van de begeleiding van adolescenten en hun ouder(s)/verzorger(s).

Naast kennisoverdracht biedt de cursus ook ruimte om te oefenen hoe de kennis over de specifieke kenmerken van het adolescentenbrein kan worden toegepast in de praktijk van de begeleiding. Hierdoor ben je beter in staat om effectieve begeleiding te bieden aan adolescenten en hun ouder(s)/verzorger(s).

Wil je meer leren over het adolescentenbrein en hoe je deze kennis kunt toepassen in de praktijk van begeleiding? Dan is de cursus 'Brain Based Begeleiden: kenmerken van het adolescentenbrein' iets voor jou.

100% op locatie
Zeer ervaren docenten
Direct toepasbaar in de praktijk
6 punten geaccrediteerd

Doelstelling

  • Kennis en inzicht op het gebied van de typische kenmerken van het brein van adolescenten en weten hoe deze kennis gebruikt kan worden in de begeleiding van adolescenten.
  • In staat om kennis over de specifieke kenmerken van het adolescentenbrein te gebruiken in de begeleiding van adolescenten en hun ouder(s)/verzorger(s).
  • In staat om pyscho-educatie te geven aan ouders en adolescenten over de typische kenmerken van het brein.

Werkwijze 

De werkwijze is zowel kennisoverdracht alsook praktisch oefenen met het geven van psycho-educatie, over de kenmerken van het adolescentenbrein, aan adolescenten en hun ouder(s)/verzorger(s). De werkwijze is interactief, rekening houdend met de reeds bestaande kennis en competenties van de deelnemers.

Wijze van toetsing 

Toetsing vindt plaats door een korte beschrijving van de toepassing van de opgedane kennis t.a.v. eigen casuïstiek.

Contacturen: 6 uur

Zelfstudie: 3 uur

Reviews

De samenwerking met King Nascholing is soepel...

11-03-2024

De samenwerking met King Nascholing is soepel verlopen. We hebben een zeer interessante training gevolgd over ‘Brain Based Begeleiden’. Echt een aanrader!

Cyntha Rams

Super interessante cursus! Vooral over de ontwikkeling...

11-03-2024

Super interessante cursus! Vooral over de ontwikkeling van het brein en hoeveel er wel niet gebeurd in het puber brein.

Lara

Het meest inspirerend aan deze cursus vond...

11-03-2024

Het meest inspirerend aan deze cursus vond ik de handvaten om met ouders en pubers aan het werk te gaan zoals de gezonde breinschijf, rollenspelen en essence.

Florence

Zeer veel nieuwe informatie! En nieuwe tools...

11-03-2024

Zeer veel nieuwe informatie! En nieuwe tools voor in de praktijk.

Maud

Vragen? Wij helpen je!

Ons team staat altijd voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Ik moet mij nog bij de VGCt registreren als cognitief gedragstherapeut in opleiding om aan de toelatingseisen van mijn cursus te voldoen. Mag ik met de cursus starten?
Ik schrijf me in voor een cursus waarvoor toelatingseisen gelden. Hoe laat ik jullie weten dat ik aan deze eisen voldoe?
Ik ben geregistreerd bij het SKJ. Hoe kom ik in aanmerking voor mijn punten?
Ik heb een cursus afgerond en een certificaat ontvangen, maar er zijn geen punten ingevoerd in PE online. Hoe kan dat?
Is er een kans dat mijn cursus toch niet doorgaat?
Ik heb een cursus afgerond. Wanneer kan ik mijn certificaat verwachten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang maandelijks updates over ons cursusaanbod. Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.