Autisme Spectrum Stoornissen; begrijpen en begeleiden van kind/jeugdige en gezin

Leer alles over autismespectrumstoornissen (ASS) en hoe je kinderen, jeugdigen en gezinnen kunt begeleiden met deze cursus. Ontdek de subtiele gedragskenmerken van ASS en leer over de informatieverwerking bij ASS, differentiaal diagnostiek en co-morbiditeit, en opvoedingsuitdagingen. Verbeter je kennis en begrip van ASS voor een passende behandeling en begeleiding.

  1. Home
  2. Cursusaanbod
  3. Autisme Spectrum Stoornissen; begrijpen en begeleiden van kind/jeugdige en gezin

Wil je meer begrijpen van autismespectrumstoornissen (ASS) en leren hoe je kinderen en jeugdigen met ASS en hun gezinnen effectief kunt begeleiden? Dan is de cursus 'Autisme Spectrum Stoornissen; begrijpen en begeleiden van kind/jeugdige en gezin' perfect voor jou! 

Je leert over het belang van een vroegtijdige diagnose van ASS en het begrijpen van de onderliggende manier van informatie verwerken. Tijdens de cursus krijg je inzicht in de gedragskenmerken van ASS bij kinderen en jeugdigen, met accenten op de subtiele beelden en uitingsvormen bij meisjes en vrouwen. Daarnaast leer je over de informatieverwerking bij ASS, waaronder theory of mind, centrale coherentie, executieve functies en het voorspellende brein.

Je ontdekt verschillende differentiaal diagnostische en co-morbide beelden en leert hoe je vaardigheden kunt behandelen en trainen, waaronder (visie op) sociaal-cognitieve vaardigheidstrainingen, emotieregulatie, psycho-educatie en socratische gespreksvoering. Ook krijg je inzicht in de invloed van ASS op het gezin en leer je hoe je ouders kunt begeleiden. Tot slot wordt er aandacht besteed aan puberteit, seksuele ontwikkeling en opvoeding bij kinderen en jeugdigen met ASS.

Kortom, tijdens deze praktische en informatieve cursus leer je alles over autismespectrumstoornissen en hoe je kinderen, jeugdigen en gezinnen kunt begeleiden en ondersteunen bij deze uitdagingen.

100% op locatie
Zeer ervaren docent
Direct toepasbaar in de praktijk
Ontvang gelijk je certificaat

Doelstelling

  • State of the art kennis over de diverse uitingsvormen van ASS bij kinderen en jeugdigen.
  • State of the art kennis over de specifieke manier van informatie verwerken bij ASS.
  • Kennis en inzicht in de specifieke aandachtspunten om ASS te kunnen onderscheiden van andere ontwikkelings- en psychiatrische stoornissen.
  • Kennis en inzicht in de specifieke aandachtspunten en handvatten voor de behandeling van kinderen en jeugdigen met een ASS (socratische gespreksvoering, oplossingsgericht werken, context-leren).

Contacturen: 18 uur

Zelfstudie: 11 uur

Schrijf je nu in voor de eerstvolgende cursus!

Autisme Spectrum Stoornissen; begrijpen en begeleiden van kind/jeugdige en gezin

BCN Eindhoven Eindhoven
18 contacturen
Birgitta Kox

Reviews

Nieuwe kennis opgedaan...

16-10-2023

Nieuwe kennis opgedaan over adhd classificatie en behandeling

Sammie

De docente is...

16-10-2023

De docente is gepassioneerd en heeft onwijs veel kennis die zij in alle rust en duidelijkheid overbrengt.

Tim

Veel praktijk voorbeelden...

16-10-2023

Veel praktijk voorbeelden en handvatten op basis van eigen Casussen

Sofie

De opgedane kennis...

16-10-2023

De opgedane kennis uit de cursus heb ik goed kunnen toepassen in de praktijk!

Famke

Vragen? Wij helpen je!

Ons team staat altijd voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang updates over cursussen en krijg toegang tot unieke kortingscodes.