Oplossingsgerichte Korte Psychotherapie bij volwassenen, kind en jeugdigen (blended)

Leer in de cursus 'Oplossingsgerichte Korte Psychotherapie bij volwassenen, kind en jeugdigen (blended)' verschillende oplossingsgerichte technieken, zoals de wondervraag en schaalvraag. Ontdek hoe je deze technieken kunt combineren met andere methodieken en hoe je de gewenste situatie van de cliënt kunt bereiken. Er wordt veel zelf geoefend en aan de hand van rollenspellen wordt eigen casuïstiek behandeld.

De cursus 'Oplossingsgerichte Korte Psychotherapie bij volwassenen, kind en jeugdigen (blended)' biedt praktische technieken om cliënten te helpen hun gewenste situatie te visualiseren en te bereiken. Leer meer over oplossingsgerichte psychotherapie, wondervragen, schaalvragen en feedback en complimenten. Ontdek hoe je deze technieken kunt combineren met andere methoden. In deze blended cursus oefen je met rollenspellen en (eigen) casuïstiek.

Doelstelling

Na afloop van de cursus ben je vertrouwd met de principes, vaardigheden en methodieken van oplossingsgerichte therapie en kunt je deze methodiek toepassen en integreren in je eigen begeleiding en behandeling

Bij deze cursus vindt de 2e dag online (via Zoom) plaats.


DagDatumTijden
113 september 20239:30 - 16:45
227 september 20239:30 - 16:45
311 oktober 20239:30 - 16:45

NIP (K&J) / NVO (OG) en SKJ psychologen en orthopedagogen

geldig van 23 nov 2021—22 nov 2024
Behandeling10Toegekend
Diagnostiek6Toegekend
Overige taken2Toegekend
Extra literatuur3Toegekend
Herregistratie18Toegekend

VGCt

geldig van 8 sep 2020— 7 mrt 2024
Nascholingscursus18Toegekend

V Logo

ECTS punten t.b.v. logo verklaring1Toegekend

(GZ) Psychologen,orthopedagogen, psychotherapeuten, psychiaters, maatschappelijk werkers, SPV-en en andere hulpverleners die werkzaam zijn in de GGZ, Jeugdzorg of onderwijs.

Annemieke Oomen

Annemieke Oomen

Annemieke Oomen is BIG-geregistreerd GZ-psycholoog/psychotherapeut en erkend supervisor van de VKJP en de NVP. Ze heeft een eigen praktijk Annemieke Oomen Psychotherapie en Coaching in Amsterdam waar ze werkt met mensen in verschillende samenstellingen: individueel, in gezinsverband of als team. De laatste jaren legt ze zich ook toe op de mentale coaching van topperformers als sporters en musici. Daarnaast verzorgt ze al geruime tijd cursussen en trainingen in de oplossingsgerichte methodiek.

 

Cursisten dienen het volgende boek zelf aan te schaffen:

Ratner, H., George, E., & Iveson, C. (2012). 100 key points. Solution focused brief therapy: 100 key points and techniques. New York, NY, US: Routledge/Taylor & Francis Group. 

Daarnaast worden er digitale artikelen beschikbaar gesteld.

Contacturen: 12 uur

Online contacturen: 6 uur

Zelfstudie: 11 uur

Naar boven