DSM 5 en DSM 5-TR

Het DSM classificatiesysteem wordt overal in de GGZ toegepast. In deze dag komen de veranderingen van de DSM IV naar 5 en DSM 5-TR aan de orde. Er wordt uitleg gegeven over de logische opbouw van het systeem in de DSM 5. 


In de cursus 'DSM 5 en DSM 5-TR' wordt aandacht besteed aan de meest voorkomende stoornissen en wordt er aan de hand van casussen geoefend om de vaardigheden voor het classificeren met de DSM 5 te verbeteren. Het doel van de cursus is om deelnemers te helpen bij het beheersen van het classificatieproces met behulp van de DSM 5 en DSM 5-TR, zodat zij de stoornissen beter kunnen herkennen en begrijpen. Door middel van casusbesprekingen kunnen deelnemers de opgedane kennis toepassen in de praktijk en hun vaardigheden verbeteren.Doelstellingen

  • Aan het eind van de workshop is men op de hoogte van de veranderingen  van de DSM IV naar de DSM 5
  • Aan het eind van de workshop is de deelnemer in staat deze veranderingen in de praktijk toe te passen.

Werkwijze

Er worden praktijkvoorbeelden gebruikt, een presentatie gegeven.


DatumTijden
6 september 20239:30 - 16:45

NIP (K&J) / NVO (OG) en SKJ psychologen en orthopedagogen

geldig van 17 jun 2020—16 jun 2023
Diagnostiek6Toegekend
Herregistratie6Toegekend

Deze workshop is geschikt voor allen die werkzaam zijn in de GGZ  of anderszins werken met de DSM IV

Marina Reijns

Marina Reijns

Marina Reijns is klinisch psycholoog en werkt ruim 30 jaar in de kinder- en jeugdpsychiatrie. De eerste 20 jaar in het brede veld van de algemene psychiatrie en binnen de klinische, dagklinische en poliklinische setting. De laatste 8 jaar werkt Marina in een psychotraumacentrum met vooral complex trauma. Daarnaast geeft Marina bijna 20 jaar les op het brede terrein van de psychopathologie en diagnostiek bij kinderen en jongeren. Vooral het neuropsychologisch onderzoek bij jongeren is haar stokpaardje.

Wordt aangeboden in digitale omgeving door  King nascholing 

Contacturen: 6 uur

Zelfstudie: 3 uur

Naar boven