Diagnostiek van traumagerelateerde klachten bij mensen met een laag IQ of autisme. in BCN Zwolle op 5 nov 2020

Je gaat je nu inschrijven voor deze cursus. Nadat je je gegevens hebt ingevuld krijg je een bevestiging per e-mail.

Heb je al een King nascholing account? Log dan eerst in.
Alle velden moeten ingevuld worden

Functie en werkplek

Om deel te nemen aan onze cursussen is een relevante vooropleiding verplicht.

Je registratienummer(s) hebben we nodig om de accreditatiepunten aan jou toe te kennen. Als je geen lid bent van een beroepsvereniging, dan kun je niet van toepassing invullen.

Alle velden moeten ingevuld worden
Jouw adres

Betaalt iemand anders dan jijzelf de factuur?
Geef dan afwijkende factuurgegevens op.

Factuuradres

Op het volgende scherm zie je eerst een overzicht van de lestijden en de totale kosten. Controleer het en druk dan op Inschrijven om jouw inschrijving naar ons te verzenden. Daarna ontvang je ook een bevestiging per e-mail. Alvast welkom! Leuk dat je meedoet!

🙌 Bijna klaar! Je gaat je inschrijven voor:

Diagnostiek van traumagerelateerde klachten bij mensen met een laag IQ of autisme. in BCN Zwolle op 5 nov 2020

Lestijden

  1. 5 november 2020 van 9:30 - 16:45
  2. 17 december 2020 van 9:30 - 16:45

De cursus start op 5 november 2020 om 09:30 uur en vindt plaats bij BCN Zwolle, Lübeckplein 21, 8017 JZ Zwolle. Voor lunch wordt gezorgd. 

Voorbereiding cursusdag 1: Lees de volgende literatuur: §   Mevissen, L., Didden, R., Korzilius, H., & De Jongh, A. (2016). Assessment of PTSD in children with mild to borderline intellectual disabilities. European Journal of Psychotraumatology, 7, 29786: http://dx.doi.org/10.3402/ejpt.v7.29786 (9p.) §   Mevissen, L., Didden, R., & De Jongh, A. (2016). Posttraumatische-stressstoornis (PTSS). In: R. Didden, W. Groen, X. Moonen & P. Troost, P. (red.), Handboek psychiatrie en lichte verstandelijke beperking (pp. 169-181). Utrecht: De Tijdstroom. (13p.) §   Struik, A. (2016). Slapende honden? wakker maken! Een behandelmethode voor chronisch getraumatiseerde kinderen. Amsterdam: Pearson, (Hoofdstuk 1 "Traumatisering bij kinderen" p. 19 -64 = 45p)
 
Andere huiswerkopdracht:  §   video opname van een oefen-afname van de ADIS-C-LVB-sectie PTSS (Mevissen, Didden & de Jongh)  Deelnemers ontvangen de drie versies van het klinisch interview, inclusief de scoreformulieren  en een toelichting op de criteria voor een type-A trauma volgens de DSM5.
 
 Werkwijze:  - een kind of jongere (6-18jr): gebruik kindversie  -ouder(s) of verzorger van een kind of jongere (6-18jr): gebruik ouderversie  -een volwassene (> 18jr): gebruik versie volwassenen  -een kind, jongere of volwassene die niet in staat is de vragen te beantwoorden: gebruik de  ouderversie
 
Realiseer je dat de afname niet perfect hoeft te zijn, het betreft een eerste kennismaking met het instrument. De beelden van de deelnemers worden gebruikt als trainingsmateriaal voor de verschillende onderdelen van het interview.  
 
Je hebt de opname op een USB stick of neemt de eigen camera mee met snoertje met witte, gele en rode stekker.
 
Scoor de afname met behulp van de scoring criteria die bij de gebruikte versie horen om te achterhalen of er sprake is van een PTSS volgens de DSM5. Daarbij is de eerste vraag  of aan het A-criterium van trauma wordt voldaan. Toelichting A criterium trauma gebruiken bij het bepalen of je cliënt minimaal één gebeurtenis heeft meegemaakt die volgens de DSM5 aan het A criterium voldoet. 
 

Prijs: € 410,00

Acht weken voor aanvang ontvang je de factuur per e-mail. Deze kun je via iDeal of bankoverschrijving voldoen. De cursus wordt toegevoegd aan je King nascholing profiel, zodat je alle informatie bij de hand hebt.

Al deze informatie krijg je uiteraard ook in een mailtje.

Naar boven