Van zwart naar wit met EMDR!

Tekst: Hillieta de Ridder en Femke van de Linde / Illustratie: Charlotte Tasma


Perspectief van een client.

Yvette is een meisje van vijftien jaar met de diagnose autisme. Regelmatig schrijft ze gedichten over hoe ze zich voelt, zoals dit gedicht waarin ze verwoordt hoe ze haar autisme ervaart.

Yvette is jarenlang gepest. Dit begon al op het Medisch Kleuterdagverblijf, en op de basisschool en het voortgezet onderwijs ging het onverminderd door. De vele pestervaringen hadden haar gevoel van eigenwaarde fors aangetast. Ze heeft er veel aan gedaan om er geen last meer van te hebben, maar niets hielp. Ze had er tot voor kort nog dagelijks last van. Een aantal werkstukken en presentaties over pesten verder, kwam Yvette bij de Basis-GGZ terecht. Dat pakte goed uit.

Na een EMDR-sessie, gericht op haar pestervaringen en het negatieve zelfbeeld, schreef ze:

 

Dit artikel is eerder gepubliceerd in een bijzondere rubriek voor mooie, aangrijpende, interessante of enthousiaste uitingen van cliënten over hun EMDR-therapie. Het kan gaan om een omschrijving van hoe iemand de EMDR-sessie of de therapie heeft beleefd, een gedicht of een kunstige uiting in de vorm van beelden. Het originele artikel is in pdf op de website van de EMDR vereniging  te lezen.

Een van de auteurs, Femke van de Linde is docent bij King nascholing.

Lees hier meer over Femke van de Linde.


bron: www.EMDR.nl

Naar boven