STAP-budget

Het STAP-budget is een nieuwe subsidieregeling waarmee je maximaal €1000,- vergoeding van het UWV kunt krijgen voor een opleiding of cursus en vervangt de belastingaftrek voor studiekosten bij de inkomstenbelasting. Goed nieuws dus als je in aanmerking komt voor het STAP budget. 

Bij King nascholing streven we ernaar om vanaf 1 juli 2022 in het STAP scholingsregister te zijn opgenomen, waardoor je ook bij ons kunt profiteren van deze vergoeding. Welke cursussen in aanmerking zullen komen voor het STAP budget, maken we zo snel mogelijk kenbaar op onze site!

De opleiding waarvoor je het budget aanvraagt moet tenminste 4 weken na je aanvraag starten, en uiterlijk binnen 3 maanden na sluiting van het betreffende aanvraagtijdvak starten. Elke twee maanden is er een nieuw aanvraagtijdvak. Als het budget in het desbetreffende tijdvak op is, kun je deze aanvragen voor het volgende tijdvak. 

Dit kan per persoon 1 keer per jaar. Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt het bedrag betaald aan de opleider. Je kunt het STAP-budget niet met terugwerkende kracht aanvragen. Op de site van het UWV vind je meer informatie over het STAP budget.

Zodra wij zijn opgenomen in het STAP scholingsregister en je bij ons kunt profiteren van de vergoeding, zullen we dit natuurlijk direct kenbaar maken!

Naar boven