Nascholing voor de POH-GGZ

Vanuit de toenemende vraag naar psychische en psychosociale hulp in de huisartsenpraktijk is de POH-GGZ (Praktijkondersteuning Huisarts Geestelijke Gezondheidszorg) ontstaan. Als POH-GGZ ondersteun, begeleid en behandel je (kortdurend) cliënten met psychische problemen. Wanneer nodig zorg je voor een doorverwijzing. Je bent als het ware de ‘voordeur’ van de GGZ.

De functie en de taken zijn nog relatief nieuw en daarom nog volop in ontwikkeling. Lees hier het volledige functieprofiel, opgesteld door de Landelijke Vereniging POH-GGZ. 

Cursussen voor de POH-GGZ

Een POH-GGZ heeft geen BIG-registratie nodig. Je kunt als basispsycholoog, verpleegkundige of maatschappelijk werker in deze functie aan de slag. Welke opleiding je precies nodig hebt, verschilt per instelling (dit heeft te maken met het beleid van zorgverzekeraars).

Als POH-GGZ is het van groot belang om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen op je vakgebied. King Nascholing springt hierop in met een groeiend aanbod van nascholingscursussen voor de POH-GGZ.

In de 1-daagse interactieve cursus “Inleiding Oplossingsgerichte Therapie” leer je hoe oplossingsgerichte therapie toepasbaar is bij verschillende doelgroepen: kinderen, volwassenen, gezinnen en ouderen. Je krijgt inzicht in de belangrijkste strategieën en oefent met oplossingsgerichte gespreksvoering die je direct in je praktijk kunt toepassen. Deze cursus vindt plaats op 20 mei in Utrecht.

In de 2-daagse cursus “Zelf plannen en zelf oplossingen bedenken; een cognitief gedragstherapeutische behandelingen bij adolescenten met ADHD” worden 2 cognitief gedragstherapeutische protocollen behandeld: Zelf plannen èn Zelf oplossingen bedenken. De protocollen zijn gericht op adolescenten met ADHD en de 'minder gemotiveerde' adolescenten. Naast het werken met de protocollen, wordt er veel tijd besteed aan motiverende gesprekstechnieken. Deze cursus start op 19 juni in Amsterdam.

In de cursus “Werken aan een negatief zelfbeeld, een cognitief gedragstherapeutische behandeling bij kinderen en jongeren” leer je hoe je kinderen en jongeren (18-24 jaar) met een negatief zelfbeeld kunt helpen. De opgedane kennis kun je direct in de praktijk toepassen. De eerstvolgende cursus waarbij plek is start op 3 juli op onze leslocatie in Amsterdam.

King Nascholing biedt ook de volgende nascholingscursussen aan voor de POH-GGZ:

Wil je meer weten over onze nascholingscursussen voor de POH-GGZ? Bekijk het volledige aanbod en alle startdata op onze website en schrijf je direct in! 


Naar boven