Suicidaal gedrag signaleren en behandelen

In deze cursus wordt zowel een verdiepingsslag gemaakt m.b.t. de theoretische kennis als basale vaardigheden geoefend voor de hulpverlening aan suïcidale jongeren. Aandacht is er voor het systeemtherapeutisch kader alsook voor de individuele psychosociale en psychiatrische aspecten.

  1. Home
  2. Cursusaanbod
  3. Suicidaal gedrag signaleren en behandelen

Deze cursus biedt een verdieping in de theoretische kennis en oefent basale vaardigheden voor hulpverlening aan suïcidale jongeren. Het systeemtherapeutisch kader en individuele psychosociale en psychiatrische aspecten krijgen hierbij aandacht.

Al na 1 dag certificaat
Ervaren docenten
Locatie goed bereikbaar met OV
Heerlijke lunch

Doelstelling

  • Je bent op theoretisch gebied bijgeschoold op het gebied van de hulpverlening aan suïcidale jongeren en hun gezinnen. 
  • Je hebt alle benodigde kennis en vaardigheden om de hulp succesvol te laten zijn en jongeren te behoeden om te overlijden aan suïcide.
  • Je bent bekend met de wijze waarop de hulpverlening bij adolescenten die denken aan suïcide, dient te worden verricht.

Werkwijze De werkwijze is zowel die van kennisoverdracht als oefenen met bijbehorende situaties. De kennisoverdracht vindt plaats in de vorm van lezingen als van oefeningen en bespreken van eigen casuïstiek. De werkwijze is interactief, rekening houdend met de reeds bestaande kennis en competenties van de medewerkers.

Contacturen: 6 uur

Zelfstudie: 3 uur

Schrijf je nu in voor de eerstvolgende cursus!

Suicidaal gedrag signaleren en behandelen

6 contacturen
Nienke de Ruiter en Jeroen Steenmeijer

Vragen? Wij helpen je!

Ons team staat altijd voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang updates over cursussen en krijg toegang tot unieke kortingscodes.