Opvang na schokkende gebeurtenissen

Leer hoe je als gedragswetenschapper effectief kunt bijdragen aan de opvang na schokkende gebeurtenissen op de werkplek met de cursus 'Opvang na schokkende gebeurtenissen'. Ontdek hoe je bijdraagt aan het herstel van medewerkers en het herstel van vertrouwen in professionaliteit en de organisatie. Geaccrediteerd en gecertificeerd door de NtVP.

  1. Home
  2. Cursusaanbod
  3. Opvang na schokkende gebeurtenissen

Schokkende gebeurtenissen op het werk, zoals geweld of suïcide, kunnen medewerkers flink uit balans brengen en hun vertrouwen in zichzelf en de organisatie schaden. Goede opvang is daarom belangrijk, maar niet alle opvang werkt. Deze cursus 'Opvang na schokkende gebeurtenissen' is ontwikkeld door de Nederlandstalige Vereniging voor Psychotrauma (NtVP) en biedt een accreditatie- en certificeringsprogramma om de kwaliteit van ondersteuning van de gedragswetenschapper te waarborgen.

100% op locatie
Zeer ervaren docent
Direct toepasbaar in de praktijk
Ontvang na 2 dagen je certificaat

Doelstelling

  • Deelnemers hebben verdiepende kennis van stressklachten die kunnen optreden na een schokkende gebeurtenis.
  • Deelnemers weten hoe zij verwerking kunnen bevorderen in de rol van gedragswetenschapper.
  • Deelnemers herkennen een gestagneerde verwerking en weten waarnaar zij kunnen doorverwijzen.
  • Deelnemers zijn zich bewust van hun eigen pijnpunten die van invloed kunnen zijn. 
  • Deelnemers kunnen scholen of instellingen adviseren hoe opvang op hun locatie vorm te geven na een schokkende gebeurtenis. Zij zijn op de hoogte van de do’s en dont’s hierin. 
  • Deelnemers krijgen desgewenst basis juridische kennis rondom agressie en geweld op de werkvloer zoals het doen van aangifte en voegen in het strafproces.

Werkwijze 

In deze cursus wordt uitleg gegeven over de theorie (aansluitend bij het boek) middels (powerpoint)presentaties van de docent. Daarnaast is er ruimte voor kennisuitwisseling en discussie tussen cursisten en docent alsmede cursisten onderling, en zal er gebruik worden gemaakt van praktijksimulaties waarbij er wordt geoefend met acteurs. 

Contacturen: 13 uur

Zelfstudie: 9 uur

Schrijf je nu in voor de eerstvolgende cursus!

Opvang na schokkende gebeurtenissen

BCN Arena Amsterdam
13 contacturen
Ruth Willems

Vragen? Wij helpen je!

Ons team staat altijd voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang updates over cursussen en krijg toegang tot unieke kortingscodes.