Groepsleertherapie 40 uur

Leertherapie

De groepsleertherapie bestaat uit 5 dagen van 8 uur, dit komt overeen met 25 sessies. Voor het lidmaatschap van de VGCT zijn minimaal 25 sessies nodig en maximaal 50 sessies. Met deze groepsleertherapie wordt voldaan aan de eisen voor het lidmaatschap van de VGCt en FGzPt.


Een leergroep is kort, intensief en biedt je de gelegenheid om in een groep ervaring op te doen in de cliëntenrol en gevoeliger te worden voor wat cliënten meemaken. Er wordt stilgestaan bij wat je tegenkomt in de therapeutische relatie. Wat zijn je kwetsbaarheden en sterke punten in het contact met de cliënt? In die zin is de groep een soort “supervisie plus”. We hebben een zwaar beroep en de (werk)druk in de GGZ is hoog. Hoe zorg je binnen je werkomgeving goed voor jezelf?  In de veilige omgeving van de groep kan worden geoefend met nieuw gedrag en kunnen we van elkaar leren.  Het programma is gestructureerd maar biedt voldoende ruimte om groepsdynamiek en een levendige interactie tussen groepsleden te laten ontstaan. Uit het hoofd, in het lichaam: elke dag komt een lichaamsgericht therapeut een uur mindful yoga geven!

Leertherapeut: Guido Machielsen is klinisch psycholoog-psychotherapeut en supervisor/leertherapeut voor de Vereniging voor Cognitieve Gedragstherapie (VGCt). Daarnaast is hij geregistreerd groepspsychotherapeut bij de Nederlandse Vereniging voor Groepstherapie (NVGP). Hij heeft al een aantal VGCt-erkende groepsleertherapieen gegeven. Guido is werkzaam als hoofdbehandelaar en praktijkopleider GZ-opleiding bij PHI/Rughuis, in eigen psychotherapiepraktijk en als docent cognitieve gedragstherapie voor verschillende RINO’s en KING.

Naast Guido is Alike Machielsen-Visser Co therapeut. Zij is huisarts, kaderarts-GGZ en therapeut

 


Deel deze pagina:
aantal dagen:
5
contacturen:
40

Geplande cursussen

LocatieDocent(en)LestijdenBeschikbaarheid
Dorpsstraat Oud-Zuilen Oud-Zuilen
  1. maandag 2 nov 2020 van 9:30 - 16:45
  2. maandag 9 nov 2020 van 9:30 - 16:45
  3. maandag 16 nov 2020 van 9:30 - 16:45
  4. maandag 30 nov 2020 van 9:30 - 16:45
  5. maandag 7 dec 2020 van 9:30 - 16:45
meer dan 5 plaatsen

VGCt

Met deze leertherapie wordt voldaan aan de eisen voor het lidmaatschap van de vereniging voor gedragstherapie en cognitieve therapie (vgct).40Toegekend

Professionals die lid willen worden van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie: vgct.nl

drs. Guido Machielsen

drs. Guido Machielsen

Guido Machielsen is klinisch psycholoog/psychotherapeut, geregistreerd als groepspsychotherapeut NVGP, systeemtherapeut NVRG en cognitief-gedragstherapeut VGCt. Hij geeft individuele psychotherapie en partner/relatietherapie in zijn eigen praktijk en heeft daarnaast een passie voor het opleiden van collega’s. Hij is jaargroepopleider voor de GZ-opleiding (Stichting RINO)  en verzorgt sinds enkele jaren de basiscursus cognitieve gedragstherapie voor verschillende RINO’s.

Voor leertherapie hoeft er geen literatuur te worden gelezen. 


Naar boven