Diagnostiek en behandeling van trauma bij mensen met een laag IQ of autisme.

In deze cursus leer je hoe je traumagerelateerde klachten bij mensen met een verstandelijke beperking  of autisme kunt herkennen en classificeren.

Deel deze pagina:
aantal dagen:
2
contacturen:
12

Geplande cursussen

LocatieDocent(en)LestijdenBeschikbaarheid
BCN Zwolle Zwolle
  1. donderdag 5 nov 2020 van 9:30 - 16:45
  2. donderdag 17 dec 2020 van 9:30 - 16:45
meer dan 5 plaatsen

NIP (K&J) / NVO (OG) en SKJ psychologen en orthopedagogen

geldig van 19 okt 2017—17 apr 2021
Behandeling2Toegekend
Diagnostiek9Toegekend
Overige taken1Toegekend
Extra literatuurstudie6Toegekend
Herregistratie12Toegekend

Orthopedagogen en psychologen, die  werken met verstandelijk beperkte of zwakbegaafde cliënten (IQ<85) of cliënten met een autismespectrumstoornis. Het kan gaan om uiteenlopende praktijksettingen zoals de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, jeugdzorg, GGZ, forensische instellingen, verslavingszorg, dak- en thuislozenzorg, speciaal onderwijs.dr. Liesbeth Mevissen

dr. Liesbeth Mevissen

Liesbeth Mevissen is orthopedagoog-generalist, klinisch psycholoog, psychotraumatherapeut NtVP en EMDR supervisor (VEN). Zij promoveerde aan de UvA op onderzoek naar diagnostiek en behandeling van PTSS bij mensen met een verstandelijke beperking (VB). Liesbeth is, zelfstandig gevestigd als, klinisch psycholoog, docent en supervisor, en als onderzoeker werkzaam bij het Kenniscentrum van Trajectum (Zwolle). Zij verzorgt postdoctorale nascholingen over diagnostiek en behandeling van psychotrauma bij mensen met een VB en/of autisme.

Liesbeth heeft meerdere nationale en internationale publicaties op haar naam staan. Zo schreef zij onder andere samen met Francine Shapiro en Deborah Wesselman een hoofdstuk over EMDR-therapie voor het recent verschenen boek 'Evidence based Treatments for Trauma Related Disorders in Children and Adolescents' en schreef ze een hoofdstuk over EMDR-therapie bij mensen met een VB in het 'Praktijkboek EMDR deel II' en in het recent verschenen 'Handboek EMDR bij kinderen en jongeren'.

Liesbeth heeft jarenlange ervaring in zowel de zorg voor mensen met een VB als de kinder- en jeugdpsychiatrie. Zij benadrukt het belang van systeemgerichte (trauma)behandeling.

Liesbeth won op 21-09-2018 de Jan van Dijk Victimology and Victim’s Rights Award voor haar dissertatie: https://fondsslachtofferhulp.nl/nieuws/winnaars-jan-van-dijk-victimology-and-victims-rights-award-bekend/

 

Wordt online aangeboden door King nascholing 

Naar boven