Compassion Focused Therapy van binnenuit

De verdiepingsdag 'Compassion Focused Therapy van binnenuit' leert je als CFT-therapeut hoe je de drie flows van compassie kunt versterken bij jezelf en zo een voorbeeld kunt zijn voor je cliënt. Verbeter je eigen zelfzorg en emotionele balans met ervaringsgerichte oefeningen en ontdek hoe je het veiligheidssysteem van je cliënt kunt stimuleren. Gebruik het drie-cirkel-model om je interacties met de cliënt en de therapeutische relatie te verbeteren. Leer ook hoe je een ideale compassievolle supervisor kunt internaliseren om je te steunen op moeilijke momenten. Versterk je vaardigheden in de (persoonlijke) praktijk en vergroot je impact als therapeut met deze inspirerende verdiepingsdag.

Tijdens de verdiepingsdag 'Compassion Focused Therapy van binnenuit' leer je als CFT-therapeut hoe je de drie flows van compassie kunt versterken bij jezelf om zo een model te zijn voor je cliënt. Door middel van ervaringsgerichte oefeningen versterk je de flows van compassie naar anderen, compassie voor jezelf en openstaan voor compassie van anderen. Zo help je niet alleen je cliënt, maar verbeter je ook je eigen zelfzorg en emotionele balans.

Je leert hoe je het veiligheidssysteem van je cliënt kunt stimuleren en onderzoekt hoe je emotioneel in balans blijft door goede zelfzorg. Daarnaast gebruiken we het drie-cirkel-model om na te denken over je interacties met de cliënt, de therapeutische relatie en je persoonlijke balans. Ten slotte leer je hoe je een ideale compassievolle supervisor kunt internaliseren om je te steunen op moeilijke momenten in je sessies. Versterk je vaardigheden en vergroot je therapeutische impact met deze inspirerende verdiepingsdag.

Doelstelling:

Belichten en versterken van de drie flows van compassie binnen CFT met als doelen 

- de kennis en kunde van het CFT-model verdiepen en verfrissen

- een veilige therapeutische relatie stimuleren

- stilstaan bij de therapeutische rol

- compassievaardigheden versterken

- de therapeutische oefeningen van CFT van binnenuit ervaren

- de emotionele balans en zelfzorg van de CFT-therapeut verbeteren

Werkwijze:

- opfrissen theoretisch kader CFT-model

- theorie drie flows van compassie

- theorie veiligheid, hechtingstheorie en polyvagal theory

- belichten therapeutische rol binnen CFT

- ervaren en toepassen mindfulnessoefeningen en compasssie-oefeningen

- ervaren en toepassen oefeningen en interventies om zelfzorg voor de therapeut en   zelfcompassie vóór, tijdens en na de behandeling te stimuleren

- imaginatie-oefeningen, functie-analyse en casus-conceptualisatie

- casusbesprekingen

  

Deel deze pagina:
aantal dagen:
1
contacturen:
6

Geplande cursussen

LocatieDocent(en)LestijdenBeschikbaarheid
Amsterdam, nog niet bekend
  1. vrijdag 26 jan 2024 van 9:30 - 16:45
meer dan 5 plaatsen

26 jan 2024

NIP (K&J) / NVO (OG) en SKJ psychologen en orthopedagogen

geldig van 18 nov 2021—17 nov 2024
Diagnostiek1Toegekend
Behandeling3Toegekend
Overige taken2Toegekend
Herregistratie6Toegekend
Extra literatuur1Toegekend

SKJ

geldig van 18 nov 2021—17 nov 2024
Jeugdzorgwerkers en gezinsprofessionals6Toegekend

De cursus is met name bedoeld voor degenen die reeds een CFT-cursus hebben gevolgd, maar is ook geschikt voor cursisten die ervaring en affiniteit hebben met ACT, Mindfulness of EFT. 

26 jan 2024

Daisy Alsemgeest

Daisy Alsemgeest

Daisy Alsemgeest is cognitief gedragstherapeut en heeft zich de laatste jaren met name gespecialiseerd in Compassion-Focused Therapy (CFT). Ze is hierin getraind door de grondlegger van de CFT: Professor Paul Gilbert, in Derby. Daisy werkt als studentenpsycholoog bij de Universiteit van Amsterdam. Daar geeft ze behandelingen, ontwikkelt en verzorgt ze trainingen en workshops op basis van CFT (Compassionate Mind Training) aan studenten, promovendi en studieadviseurs. In haar behandelingen richt Daisy zich voornamelijk op stressklachten, overmatig perfectionisme, faalangst, overmatige zelfkritiek en depressie.Verplichte literatuur: Compassion focused therapy in de praktijk- Russel Kolts: H3, H7, H11 en H15: 60 bladzijden totaal 60

Aanbevolen literatuur: Compassion Focused therapy from the inside out, Kolts, Bennet-Levy&Irons. 

Contacturen: 6 uur

Zelfstudie: 4 uur

Naar boven