Basiscursus EMDR Kind en Jeugd, zij-instroom

Wil je naast de behandeling van volwassenen, ook kinderen en jeugdigen kunnen behandelen middels EMDR? Volg dan bij ons dag 3 en dag 4 van de basiscursus EMDR Kind en Jeugd!

Let op: Er zijn toelatingseisen voor deze opleiding, zie de informatie onder het kopje doelgroep. 

Deze cursusdagen zijn bedoeld voor cursisten die zich willen bekwamen in het toepassen van EMDR bij kinderen en jeugdigen, en reeds de basiscursus EMDR voor volwassenen hebben gevolgd. Na het volgen van deze cursusdagen ontvang je van ons een bewijs van deelname. 

Het advies van de Vereniging EMDR is om hierna altijd het vervolgtraject te doorlopen tot en met registratie practitionerschap.

Deel deze pagina:
aantal dagen:
2
contacturen:
12

Geplande cursussen

LocatieDocent(en)LestijdenBeschikbaarheid
Culemborg, UniePlaza Culemborg
  1. donderdag 16 sep 2021 van 9:30 - 16:45
  2. donderdag 7 okt 2021 van 9:30 - 16:45
meer dan 5 plaatsen

Cursisten die de basiscursus EMDR Volwassenen hebben gevolgd die door de Vereniging EMDR Nederland is geaccrediteerd.

Cursisten dienen hun certificaat te kunnen overleggen vóór aanvang van de cursus.

Daarnaast dien je ten minste 16 uur per week werkzaam te zijn in de geestelijke gezondheidszorg, of een daaraan naar het oordeel van de opleidingscommissie gelijk te stellen setting, waarvan ten minste 12 uur in de patiëntenzorg met de leeftijdsgroep van de gekozen differentiatie Kinder- en Jeugd of Zwakbegaafde clienten.

drs. Indra Spierts

drs. Indra Spierts

Indra Spierts is GZ-psycholoog, kinder- & jeugdpsycholoog en arbeids- & organisatiepsycholoog. Sinds ruim 20 jaar is zij werkzaam binnen de geestelijke gezondheidszorg als behandelaar. Een tiental jaren is zij werkzaam in haar vrijgevestigde psychologenpraktijk Mensano Psychologie te Brabant. Samen met meerdere collegae behandelen zij kinderen, adolescenten en volwassenen. Als docent is zij werkzaam in postdoctorale opleidingen en nascholingsopleidingen. Voorts is zij door EMDR-Europe gecertificeerd als trainer EMDR.

Qua voorbereiding dien je het volgende boek volledig gelezen te hebben:

  • Jongh, A. de & Broeke, E. ten (laatste 7de druk). Handboek EMDR. Een geprotocolleerd behandelmethode voor de gevolgen van psychotrauma. Amsterdam: Pearson ISBN: 9789043036474

en

  • hoofdstuk 4 t/m 7 uit:  Beer, R. & De Roos, C. (2017). Handboek EMDR. Kinderen en jongeren. Houten: Lannoo Campus.
Naar boven