Verdieping NIP casusbeschrijving

Hoe schrijf je een NIP casusbeschrijving? Krijg feedback en begeleiding in deze ééndaagse verdiepingscursus NIP casusbeschrijving. 

Inhoud

Deze training is een verdieping op de tweedaagse NIP casusbeschrijving. De training is bedoeld voor professionals in de route tot kinder-en jeugdpsycholoog NIP die bezig zijn met hun casussen. Alle deelnemers krijgen de kans om een deel van hun verslag voor te leggen en hierop feedback te krijgen. Het zal een combinatie zijn van uitwisseling en begeleiding.

Doelstelling

Kennis en vaardigheden opdoen die nodig zijn voor het schrijven van diagnostiek en behandel casusverslagen. 

DatumTijden
9 november 20239:30 - 16:45

NIP (K&J) / NVO (OG) en SKJ psychologen en orthopedagogen

Diagnostiek3In aanvraag
Behandeling 3In aanvraag
Extra literatuurstudie1In aanvraag
Herregistratie 6In aanvraag

Psychologen in opleiding tot kinder-en jeugdpsycholoog NIP. Voorwaarde is dat cursisten de tweedaagse cursus ‘NIP casusbeschrijving: zo pak je het aan’ al gevolgd hebben. 

Ruth Willems

Ruth Willems

Ruth Willems, kinder - en jeugdpsycholoog NIP en supervisor K&J, heeft gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en the University of Melbourne en is afgestudeerd in de klinische psychologie, volwassenen. Hierna heeft zij zich gespecialiseerd tot kinder- en jeugdpsycholoog NIP. Tevens heeft Ruth de postmediation opleiding Family Mediation gevolgd. Ruths werkervaring als psycholoog ligt vooral in de verstandelijk gehandicaptenzorg en bij de Raad voor de Kinderbescherming, Ministerie van Justitie. Zij heeft sinds 2007 haar eigen psychologenpraktijk Hulp op IJburg in Amsterdam. 

Ze heeft een vragenlijst met handleiding ontwikkeld voor adoptiegezinnen: 'Vragen over adoptie'. Ook heeft zij een kinderboek geschreven: 'Hana'. In 2018 is het praktisch handboek 'Ik krijg het maar niet uit mijn hoofd. Opvang na Schokkende Gebeurtenissen' uitgekomen en in 2019 'Hulpverlening bij echtscheiding'. Vanaf mei 2022 is het praktijkboek te koop: Diagnostiek bij kinderen en jeugdigen: Hoe schrijf ik het verslag? Daarnaast schrijft zij artikelen, levert zij bijdragen aan wetenschappelijke boeken en heeft zij een vaste column bij ouders.nl.

Ruth Willems geeft diverse vaste cursussen voor King Nascholing. Daarnaast ontwikkelt zij ook trainingen op maat.

Contacturen: 6.5 uur

Zelfstudie: 4 uur. 

Naar boven