Groepssupervisie K&J NIP

De Groepssupervisie K&J NIP is een cursus voor Kinder- en Jeugdpsychologen die 90 uur supervisie moeten volgen als onderdeel van hun registratie. Tijdens de cursus leer je te reflecteren op je functioneren als professional en stel je doelen op in overleg met je supervisor. De supervisor begeleidt je ook bij het opstellen en beoordelen van casusverslagen, die je nodig hebt voor de registratiecommissie.

  1. Home
  2. Cursusaanbod
  3. Groepssupervisie K&J NIP

Als je je wilt registreren als Kinder- en Jeugdpsycholoog, dan dien je 90 uur groepssupervisie te volgen. Tijdens deze supervisie reflecteer je op je functioneren als professional en stel je samen met je supervisor zelfreflectieve doelen op. Naast deze doelen werk je ook aan kennis en vaardigheden. Je supervisor helpt je bij het opstellen en beoordelen van casusverslagen, waarvan je er 6 ter goedkeuring in dient te leveren bij de registratiecommissie, waarvan 3 op het gebied van diagnostiek en 3 op het gebied van behandeling. Deze cursus biedt de begeleiding en ondersteuning die je nodig hebt om je supervisie succesvol af te ronden.

Zeer ervaren docenten
100% op locatie
10 punten geaccrediteerd
Heerlijke lunch

Werkwijze

Er zijn verschillende supervisoren die de groepssupervisie aanbieden. Elke supervisor heeft haar eigen stijl en expertise. 

We bieden 2 soorten groepssupervisie aan:

- een traject van 20 uur groepssupervisie die je kunt opvoeren voor 10 uur.

- een traject van 70 uur groepssupervisie die je kunt opvoeren voor 35 uur.

Ook kan er een verschil zijn in nadruk op supervisanten die net met supervisie starten en voor diegenen die in de afrondende fase zitten en wat meer supervisie nodig hebben voor de casus verslagen. Indien hier sprake van is, wordt dit vermeld bij de cursusdagen.

Naast de online uren, is er ook tijd voor de supervisoren om je inbreng (de casusverslagen) te lezen en van feedback te voorzien. Hiervoor wordt per supervisant maximaal 2 uur tijd voor gerekend. Mocht je meer tijd nodig hebben, dan kun je dit zelf met de supervisor afstemmen.


Contacturen: 20 uur

Online lesdagen: 10 

Zelfstudie: 15 uur


Schrijf je nu in voor de eerstvolgende cursus!

Groepssupervisie K&J NIP

Online via zoom
20 contacturen
Barbara De Bruin

Vragen? Wij helpen je!

Ons team staat altijd voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Ik moet mij nog bij de VGCt registreren als cognitief gedragstherapeut in opleiding om aan de toelatingseisen van mijn cursus te voldoen. Mag ik met de cursus starten?
Ik schrijf me in voor een cursus waarvoor toelatingseisen gelden. Hoe laat ik jullie weten dat ik aan deze eisen voldoe?
Ik ben geregistreerd bij het SKJ. Hoe kom ik in aanmerking voor mijn punten?
Ik heb een cursus afgerond en een certificaat ontvangen, maar er zijn geen punten ingevoerd in PE online. Hoe kan dat?
Is er een kans dat mijn cursus toch niet doorgaat?
Ik heb een cursus afgerond. Wanneer kan ik mijn certificaat verwachten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang updates over cursussen en krijg toegang tot unieke kortingscodes.