Omgaan met verbale agressie

Leer als zorgprofessional hoe je effectief om kunt gaan met verbale agressie tijdens de cursus 'Omgaan met verbale agressie'. Deze cursus biedt inzichten en praktische tools om situaties van grensoverschrijdend en agressief gedrag te de-escaleren en te voorkomen, zodat je je veilig en professioneel kunt blijven voelen tijdens je werk.

  1. Home
  2. Cursusaanbod
  3. Omgaan met verbale agressie

Zorgprofessionals krijgen helaas vaak te maken met verbale agressie op de werkvloer, wat kan variëren van schelden en bedreigen tot subtiele vormen van persoonlijke kritiek. Dit kan leiden tot gevoelens van onveiligheid en het schaden van vertrouwen in hun professionaliteit en organisatie. In deze cursus leren deelnemers hoe ze kunnen omgaan met verbale agressie en hoe ze effectief kunnen reageren op deze situaties. Verschillende technieken en tools worden aangereikt om escalatie te voorkomen en de communicatie te verbeteren. Na afloop van de cursus zijn de deelnemers beter in staat om zichzelf en anderen te beschermen tegen verbale agressie en om de veiligheid op de werkvloer te waarborgen.

100% op locatie
Zeer ervaren docent
Direct toepasbaar in de praktijk
Ontvang na 2 dagen je certificaat!

Doelstelling

De cursist leert om te gaan met verschillende vormen van agressie zoals schelden, intimideren, steken onder water of kleineren. Ook leren zij te beslissen welke reactie hierbij het meest past.

Het juridische kader wordt besproken. Cursisten bespreken met elkaar persoonlijke grenzen en hoe wordt omgegaan met agressie in hun werksetting.

Na afloop heeft de cursist zicht op de verschillende soorten agressie en de functie van agressie. Cursisten krijgen theoretische achtergrond informatie over agressie. Deze training heeft een eclectische benadering. Voor het onderkennen van verschillende soorten agressie wordt het ABCD-model van agressie gehanteerd. Voor het reageren hierop maakt de cursist kennis met en gebruik van aspecten van motiverende gespreksvoering, geweldloos verzet en narratieve reflecties.

 Werkwijze

De ochtend bestaat uit theorie en de middag uit oefenen met een acteur. Er is gelegenheid tot inbrengen van eigen casuïstiek. Cursisten bepalen zelf hoe en welke situaties zij willen oefenen om het gevoel van veiligheid binnen de training te garanderen.

 Wijze van toetsing

De inzet en inbreng van de cursist telt mee voor de beoordeling. Daarnaast brengt elke deelnemer een toetsvraag in op de laatste cursusdag. Alle toetsvragen samen, gecontroleerd en aangevuld door de docent, vormen de gehele toets. 

 Kennisniveau

Na afronden van deze training heeft de cursist

-       Actuele en globale kennis agressie op juridisch en emotioneel vlak

-       Vaardigheden hoe om te gaan met agressie


Contacturen: 12,5 uur

Zelfstudie: 5 uur

Schrijf je nu in voor de eerstvolgende cursus!

Omgaan met verbale agressie

Amsterdam, nog niet bekend
12 contacturen
Ruth Willems

Vragen? Wij helpen je!

Ons team staat altijd voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Ik moet mij nog bij de VGCt registreren als cognitief gedragstherapeut in opleiding om aan de toelatingseisen van mijn cursus te voldoen. Mag ik met de cursus starten?
Ik schrijf me in voor een cursus waarvoor toelatingseisen gelden. Hoe laat ik jullie weten dat ik aan deze eisen voldoe?
Ik ben geregistreerd bij het SKJ. Hoe kom ik in aanmerking voor mijn punten?
Ik heb een cursus afgerond en een certificaat ontvangen, maar er zijn geen punten ingevoerd in PE online. Hoe kan dat?
Is er een kans dat mijn cursus toch niet doorgaat?
Ik heb een cursus afgerond. Wanneer kan ik mijn certificaat verwachten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang updates over cursussen en krijg toegang tot unieke kortingscodes.