Groepsleertherapie 40 uur

met Clarisse van Gorkom

De groepsleertherapie bestaat uit 5 dagen van 8 uur, dit komt overeen met 25 sessies. Voor het lidmaatschap van de VGCt zijn minimaal 25 sessies nodig en maximaal 50 sessies. Met deze groepsleertherapie wordt voldaan aan de eisen voor het lidmaatschap van de VGCt en FGzPt.

DEZE CURSUS KOMT IN AANMERKING VOOR HET STAP-SCHOLINGSBUDGET

Na inschrijving kunnen je ons mailen op maaike@kingnascholing.nl, je ontvangt dan van ons het STAP aanmeldbewijs.

In een groep van 6 tot 8 cursisten wordt in een week aandacht besteed aan een aantal thema’s die enerzijds ontleend zijn aan de eigen inbreng van de groepsleden en anderzijds door de supervisor zijn ingebracht

Hoe verhoud je je tot het werk in de GGZ als therapeut, welke rol past bij je en in welke valkuilen neig je te stappen?

Hoeveel inzicht en overzicht heb je over eigen kernthema’s cq kernopvatingen. 

Op welke wijze spelen ze een rol in het dagelijks leven, in een relatie (tot ouders, partner, en of kinderen) en in de professionele attitude? Met gebruikmaking van CGT technieken (imaginatie, -historisch-  rollenspel, opstellen van gedragsexperimenten, schrijven van gedachtendagboek) en oefeningen uit ACT, oplossingsgerichte en positieve psychologie wordt de groepsleertherapie een indringend en leerzaam maar ook vrolijk en inspirerend proces waaraan elke cursist op eigen wijze iets kan ontlenen.

DagDatumTijden
113 september 20229:30 - 16:45
220 september 20229:30 - 16:45
327 september 20229:30 - 16:45
4 4 oktober 20229:30 - 16:45
511 oktober 20229:30 - 16:45

VGCt

Met deze leertherapie wordt voldaan aan de eisen voor het lidmaatschap van de vereniging voor gedragstherapie en cognitieve therapie (vgct)40Toegekend

Professionals die lid willen worden van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie: vgct.nl

drs. Clarisse van Gorkom

drs. Clarisse van Gorkom

Clarisse van Gorkom is orthopedagoog, gezondheidspsycholoog, cognitief gedragstherapeut en seksuoloog. Na haar studies orthopedagogiek (VU, Amsterdam) en GZ-psychologie (RINO,  Utrecht/Amsterdam) heeft zij 15 jaar bij de afdeling Medische Psychologie gewerkt, zowel in een algemeen ziekenhuis als bij het astmacentrum Heideheuvel in Hilversum. Clarisse heeft daarnaast altijd een eigen praktijk (aan huis) gevoerd voor kinderen, jeugdigen en hun ouders. Vanaf 2010 werkt zij eveneens met volwassenen. 

Ze heeft een vijftal jaren op de kind- en jeugdpolikliniek van Altrecht gewerkt als gezinsbegeleider voor multi problem gezinnen. In 2015 heeft Clarisse de opleiding tot seksuoloog afgerond en geeft zij zowel trainingen als individuele therapie binnen haar eigen praktijk. In relatietherapie komen ook thema’s als intimiteit en seksualiteit aan bod. Daarnaast is ze werkzaam als supervisor, leertherapeut en docent (basiscursus VGCt Kind en Jeugd & volwassenen) en is ze voor de VCGt 6 jaar betrokken geweest in de ledenraad."

Voor leertherapie hoeft er geen literatuur te worden gelezen. 

Contacturen: 40 uur

Zelfstudie: 22 uur

Naar boven