(GORS) Speldiagnostiek

Leer gestructureerd het spel van kinderen van 3 tot 12 jaar observeren met de cursus 'GOrS Speldiagnostiek'. Ontdek de vier onderdelen van de individuele observatie-instrument en leer hoe je verslaglegging en begeleidingsadviezen kunt toepassen in de praktijk.

Er zijn op dit moment geen cursussen beschikbaar
  1. Home
  2. Cursusaanbod
  3. (GORS) Speldiagnostiek

De cursus 'GOrS Speldiagnostiek' leert professionals gestructureerd het spel van kinderen van 3 tot 12 jaar observeren. De GOrS is een individueel observatie-instrument met vier onderdelen, waarbij zowel de vorm als inhoud van het spel wordt geobserveerd. Tijdens de cursus komen onder andere behandeling van verschillende spelindelingen, bespreking van materiaal en manual, verslaglegging en begeleidingsadviezen aan bod. De cursus biedt een praktische en concrete manier om de ontwikkeling van kinderen te monitoren.

100% op locatie
Zeer ervaren docent
Direct toepasbaar in de praktijk
Geaccrediteerd

Doelstelling 

Aan het eind van de cursus zijn de deelnemers in staat de GOrS (Gestructureerde Orthopedagogische Spelobservatie) als diagnostisch instrument zelfstandig uit te voeren, een observatieverslag te maken en speldiagnostische gegevens te benutten in de behandeling van het kind en de begeleiding van de ouders.

Leerdoelen zijn: 

- Informatieverstrekking over het diagnostisch instrument de GOrS – Gestructureerde Orthopedagogische – Spelobservatiemethode. 

- Oefenen in de toepassing van het instrument. 

- Bestuderen en bespreken van relevante literatuur. 

Werkwijze

Op de eerste dag krijgen de deelnemers theoretische informatie en oefenen zij in het gebruik van het materiaal van de GOrS. Tijdens de tweede en derde cursusdag worden de video-opnames van spelobservaties van de deelnemers besproken. Cursisten schrijven zelf een observatieverslag dat individueel, schriftelijk wordt becommentarieerd. Cursisten dienen er rekening mee te houden dat hun werksetting het toestaat dat er een observatieverslag wordt gemaakt (met toestemming van ouders, video-opname maken, e.d.). Wanneer dit niet zo, wil je dit dan bij de inschrijving vermelden?

Contacturen: 15 uur

Zelfstudie: 10 uur

Reviews

Het meest interessante van de cursus vond...

26-01-2024

Het meest interessante van de cursus vond ik de inzichten die je kreeg na het zelf spelen en bekijken van filmpjes!

Ruth

Het beste aan deze cursus vond ik...

26-01-2024

Het beste aan deze cursus vond ik de praktische insteek en het meekijken met elkaar in een veilige sfeer met waardevolle inzichten betreft de casus. Professionals die meedenken en meevoelen met het kind.

Anna

Zeer enthousiasme docent en een toepasbaarheid instrument.

26-01-2024

Zeer enthousiasme docent en een toepasbaarheid instrument.

Oscar

Gors is voor mij een goede tool...

26-01-2024

Gors is voor mij een goede tool en hiermee te leren werken, werkte voor mij inspirerend. Ik kan gerichter naar spel kijken.

Lillian

Vragen? Wij helpen je!

Ons team staat altijd voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Ik moet mij nog bij de VGCt registreren als cognitief gedragstherapeut in opleiding om aan de toelatingseisen van mijn cursus te voldoen. Mag ik met de cursus starten?
Ik schrijf me in voor een cursus waarvoor toelatingseisen gelden. Hoe laat ik jullie weten dat ik aan deze eisen voldoe?
Ik ben geregistreerd bij het SKJ. Hoe kom ik in aanmerking voor mijn punten?
Ik heb een cursus afgerond en een certificaat ontvangen, maar er zijn geen punten ingevoerd in PE online. Hoe kan dat?
Is er een kans dat mijn cursus toch niet doorgaat?
Ik heb een cursus afgerond. Wanneer kan ik mijn certificaat verwachten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang updates over cursussen en krijg toegang tot unieke kortingscodes.