Online training reflecteren (dagdeel)

Leer op een interactieve manier reflecteren via ZOOM

Reflecteren is iets anders dan nazeggen. In een reflectie laat je weten goed hebt geluisterd en verwoord je wat de ander eigenlijk wil zeggen maar dat misschien niet onder woorden brengt. De ander voelt zich niet alleen gehoord, de behoefte om verder te vertellen groeit. 

Reflecteren wordt veel ingezet. Zo is het een wezenlijk onderdeel van de ORBS aanpak (Open vragen stellen, Reflecteren, Bevestigen en Samenvatten) in Motiverende gespreksvoering. Ook Daniel Siegel promoot het reflecteren in Name it to tame it als manier om onder andere stress te kanaliseren. Ook in de Video Interactie Begeleiding er is expliciet aandacht voor reflectie onder het kopje Benoemen. In deze korte online training worden deze benaderingen besproken en wordt er praktisch geoefend in reflecteren op basis van casuïstiek. 

Doelstelling

Kennis en vaardigheden vergroten met betrekking tot reflecteren.  DatumTijden
17 januari 202210:00 - 13:00

SKJ

Jeugd- en gezinsprofessionals3Toegekend


Psychologen, orthopedagogen, Jeugdzorgwerkers


Ruth Willems

Ruth Willems

Ruth Willems, kinderpsycholoog NIP en registermediator MfN, heeft gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en the University of Melbourne en is afgestudeerd in de klinische psychologie, volwassenen. Hierna heeft zij zich gespecialiseerd tot kinder- en jeugdpsycholoog NIP. Tevens heeft Ruth de postmediation opleiding Family Mediation gevolgd. Ruths werkervaring als psycholoog ligt vooral in de verstandelijk gehandicaptenzorg en bij de Raad voor de Kinderbescherming, Ministerie van Justitie. Zij heeft sinds 2007 haar eigen psychologenpraktijk Hulp op IJburg in Amsterdam. 

Ze heeft een vragenlijst met handleiding ontwikkeld voor adoptiegezinnen: 'Vragen over adoptie'. Ook heeft zij een kinderboek geschreven: 'Hana'. In 2018 is het praktisch handboek 'Ik krijg het maar niet uit mijn hoofd. Opvang na Schokkende Gebeurtenissen' uitgekomen en in 2019 'Hulpverlening bij echtscheiding'. Daarnaast schrijft zij artikelen, levert zij bijdragen aan wetenschappelijke boeken en heeft zij een vaste column bij ouders.nl.

Ruth Willems geeft diverse vaste cursussen voor King Nascholing. Daarnaast ontwikkelt zij ook trainingen op maat.

Wordt online beschikbaar gesteld door King nascholing 

Naar boven