Familie opstellingen; een kennismaking

Familie opstellingen bieden een goede mogelijkheid om de structuren in de familie open te leggen en de liefde van kinderen te leren begrijpen. In deze 2-daagse cursus die gericht is op ervaren leer je om systemisch te kijken en te werken. 


Inhoud

Wat kinderen ook doen, ze zijn trouw aan hun ouders en vragen aandacht voor datgene wat niet klopt. Ze willen daarmee hun familie bij elkaar houden. Hierbij raken ze soms in nood, worden ziek, verzetten zich tegen alle opvoedingsmaatregelen en roepen daarmee de zorgen en het ongenoegen van hun ouders, leraren en opvoeders op. Terwijl wat ze eigenlijk doen, is volwassenen uitnodigen om onverwerkte emoties, gemis en verlangens opnieuw onder ogen te zien en aan te gaan. Het is door deze onbewuste dynamiek niet altijd gemakkelijk kinderen te begrijpen. Pas als wij met een ‘systemische blik’ naar de gehele familie van het kind kijken en diens dynamiek bevatten, begrijpen wij de onbewuste pogingen van het kind om iets op te lossen voor de ouders en de hele familie. 


Werkwijze

De cursus is gericht op ervaren. Je leert om systemisch te kijken en te werken. Het opstellingswerk helpt je om ordeningen, structuren en dynamieken binnen een familie te begrijpen en je hiervan in de diepte te laten raken. Je wordt je gewaar hoe een systemische kijk op het gezin, ouder en kind meer vrij maakt. Je vergaart bewustzijn over de kern van de systemische dynamiek tussen ouders en kinderen, je leert waarom kinderen lasten dragen voor hun ouders en je ervaart de kracht van familie opstellingen. We kijken zowel persoonlijk als professioneel. Theorie wordt gecombineerd met opstellingsoefeningen en opstellingen. 


Doelstelling

Deze cursus wordt gegeven ter bevordering van deskundigheid in het systemisch werken met kinderen en gezinnen: 

*Je wordt je gewaar hoe een systemische kijk op het gezin, ouder en kind meer vrij maakt.
*Je vergaart bewustzijn over de kern van de systemische dynamiek tussen ouders en kinderen. 
*Je leert waarom kinderen lasten dragen voor hun ouders en 
*Je ervaart de kracht van familie opstellingen.

DagDatumTijden
118 maart 20219:30 - 16:45
219 maart 20219:30 - 16:45

Register Vaktherapie

geldig van 12 okt 2020—11 okt 2021
Beroepsspecifieke bij- en nascholing16Toegekend

SKJ

geldig van 29 okt 2020—29 okt 2023
Jeugd- en gezinsprofessionals18,5Toegekend

Deze cursus wordt gegeven ter bevordering van deskundigheid in het systemisch werken en is bedoeld voor professionals die met kinderen en/of volwassenen werken. Te denken valt aan (GZ-)psychologen, (ortho)pedagogen, (school)maatschappelijk werkers, kindertherapeuten, kindercoaches, leerkrachten, intern begeleiders en remedial teachers. 

mr. drs. Toekie. van Apeldoorn

mr. drs. Toekie. van Apeldoorn

Toekie van Apeldoorn bundelt haar kennis en ervaring als mens, psycholoog, jurist, systemisch werker en kindercoach om kinderen en ouders krachtig en doeltreffend te begeleiden. Toekie is een vrouw met een missie die gaat voor gelukkige kinderen en gezinnen. Nieuwsgierig, ervaren en speels geeft ze ruimhartig wat ze in huis heeft. Toekie’s gevarieerde achtergrond en haar spontane karakter gecombineerd met haar voorliefde voor kinderen resulteren in een deskundige begeleiding rechtstreeks vanuit het hart.

Toekie is lid van de beroepsvereniging voor gespecialiseerde psychosociaal therapeuten (NVPA), het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) en de Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG). Tevens staat Toekie geregistreerd in het Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). 

Verplicht aan te schaffen:

Ingrid Dykstra - Kind en Familielot & Marianne Franke - Jij hoort bij ons

Naar boven