Webinar verborgen geweld

Wil je in 1,5 uur meer weten over partner geweld en kindermishandeling? Wil je tips van vrouwen die zijn gevlucht? Sluit dan aan bij dit webinar!!

Er zijn op dit moment geen cursussen beschikbaar
  1. Home
  2. Cursusaanbod
  3. Webinar verborgen geweld

Inhoud                       

In deze webinar wordt vooral ingegaan op partner geweld en kindermishandeling. Vanuit ervaring met de behandeling van gevluchte vrouwen en kinderen uit het Blijf van Mijn Lijf huis, neemt Marieke ons mee in de wereld van deze vrouwen en kinderen. Waarom hebben ze er niet eerder over verteld, waarom zijn ze niet eerder weggegaan, hoe kon het hen overkomen en welke tips hebben ze voor ons als hulpverleners?

Huiselijk geweld doet zich in alle lagen van de bevolking voor. We weten het vaak achteraf, door de verhalen die ons bereiken via onze cliënten zelf. Maar zien we het ook het geweld wat nog gaande is? Zien we het geweld waarover ons niet wordt verteld? Geweld speelt zich vooral af achter de gesloten voordeur, als wij er niet zijn. Toch worden er ook buiten de deur signalen afgegeven die we kunnen leren herkennen, dat is tenminste als we het willen zien, want onze afweer is groot. Er zijn vele vormen van huiselijk geweld. 


Doelstelling

Deelnemers kennen de definitie van huiselijk geweld, meer specifiek van partnergeweld en kindermishandeling

Deelnemers zijn zich bewust van hun eigen afweer bij dit thema

Deelnemers begrijpen de belangrijkste mechanismen in het kunnen voortbestaan van huiselijk geweld

Deelnemers hebben zicht op de belevingswereld van de slachtoffers


Vragen? Wij helpen je!

Ons team staat altijd voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Ik moet mij nog bij de VGCt registreren als cognitief gedragstherapeut in opleiding om aan de toelatingseisen van mijn cursus te voldoen. Mag ik met de cursus starten?
Ik schrijf me in voor een cursus waarvoor toelatingseisen gelden. Hoe laat ik jullie weten dat ik aan deze eisen voldoe?
Ik ben geregistreerd bij het SKJ. Hoe kom ik in aanmerking voor mijn punten?
Ik heb een cursus afgerond en een certificaat ontvangen, maar er zijn geen punten ingevoerd in PE online. Hoe kan dat?
Is er een kans dat mijn cursus toch niet doorgaat?
Ik heb een cursus afgerond. Wanneer kan ik mijn certificaat verwachten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang updates over cursussen en krijg toegang tot unieke kortingscodes.