Familie opstellingen; een kennismaking

Familie opstellingen bieden een goede mogelijkheid om de structuren in de familie open te leggen en de liefde van kinderen te leren begrijpen. In deze 2-daagse cursus die gericht is op ervaren leer je om systemisch te kijken en te werken. 


Er zijn op dit moment geen cursussen beschikbaar
  1. Home
  2. Cursusaanbod
  3. Familie opstellingen; een kennismaking

Inhoud

Wat kinderen ook doen, ze zijn trouw aan hun ouders en vragen aandacht voor datgene wat niet klopt. Ze willen daarmee hun familie bij elkaar houden. Hierbij raken ze soms in nood, worden ziek, verzetten zich tegen alle opvoedingsmaatregelen en roepen daarmee de zorgen en het ongenoegen van hun ouders, leraren en opvoeders op. Terwijl wat ze eigenlijk doen, is volwassenen uitnodigen om onverwerkte emoties, gemis en verlangens opnieuw onder ogen te zien en aan te gaan. Het is door deze onbewuste dynamiek niet altijd gemakkelijk kinderen te begrijpen. Pas als wij met een ‘systemische blik’ naar de gehele familie van het kind kijken en diens dynamiek bevatten, begrijpen wij de onbewuste pogingen van het kind om iets op te lossen voor de ouders en de hele familie. 


Werkwijze

De cursus is gericht op ervaren. Je leert om systemisch te kijken en te werken. Het opstellingswerk helpt je om ordeningen, structuren en dynamieken binnen een familie te begrijpen en je hiervan in de diepte te laten raken. Je wordt je gewaar hoe een systemische kijk op het gezin, ouder en kind meer vrij maakt. Je vergaart bewustzijn over de kern van de systemische dynamiek tussen ouders en kinderen, je leert waarom kinderen lasten dragen voor hun ouders en je ervaart de kracht van familie opstellingen. We kijken zowel persoonlijk als professioneel. Theorie wordt gecombineerd met opstellingsoefeningen en opstellingen. 


Doelstelling

Deze cursus wordt gegeven ter bevordering van deskundigheid in het systemisch werken met kinderen en gezinnen: 

*Je wordt je gewaar hoe een systemische kijk op het gezin, ouder en kind meer vrij maakt.
*Je vergaart bewustzijn over de kern van de systemische dynamiek tussen ouders en kinderen. 
*Je leert waarom kinderen lasten dragen voor hun ouders en 
*Je ervaart de kracht van familie opstellingen.

Vragen? Wij helpen je!

Ons team staat altijd voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Ik moet mij nog bij de VGCt registreren als cognitief gedragstherapeut in opleiding om aan de toelatingseisen van mijn cursus te voldoen. Mag ik met de cursus starten?
Ik schrijf me in voor een cursus waarvoor toelatingseisen gelden. Hoe laat ik jullie weten dat ik aan deze eisen voldoe?
Ik ben geregistreerd bij het SKJ. Hoe kom ik in aanmerking voor mijn punten?
Ik heb een cursus afgerond en een certificaat ontvangen, maar er zijn geen punten ingevoerd in PE online. Hoe kan dat?
Is er een kans dat mijn cursus toch niet doorgaat?
Ik heb een cursus afgerond. Wanneer kan ik mijn certificaat verwachten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang updates over cursussen en krijg toegang tot unieke kortingscodes.